Tek.no

Nyhet

Nå er Fortnite tilgjengelig for Samsung-mobiler

10 Aug 2018 06:35

New York / Tek.no: Det har i lengre tid gått spekulasjoner om hvordan hitspillet Fortnite ville dukke opp på Android. Ville det styre unna hele Google Play-butikken? Kom det til å bli Samsung-eksklusivt?

Svaret er inne, og det ble ja på begge deler.

I gårdagens Galaxy Note 9-lansering dukket nemlig Fortnite-sjefen selv opp, og kunne fortelle at spillet ble eksklusivt for Samsung og mulig å laste ned gjennom appbutikken Galaxy Apps.

Tilgjengelig for både årets og fjorårets modeller

Strengt tatt har det ligget der siden i går, så kanskje du allerede har rukket å spille det på Galaxy-telefonen din. Og her er det også en god nyhet for mange; eksklusiviteten har på sett og vis tilbakevirkende kraft. Du kan laste ned Fortnite også om du har Galaxy S8 og Galaxy Note 8.

Nye Galaxy Note 9 og vårens toppmodell, Galaxy S9, får også tilgang på spillet.

Akkurat hvor lenge spillet skal være eksklusivt for Samsung vites ikke. Det ble ikke sagt noe om det i pressekonferansen, og i pressemeldingen står det kun «de nærmeste dagene».

Før eller siden vil eksklusivitetsperioden antakeligvis være over, og hvordan Fortnite så skal presenteres er ikke kjent.

Tidligere hadde iOS og Android ett hver

Frem til nå har iOS-plattformen hatt Fortnite mens Android-plattformen har hatt PUBG. Begge de to spillene er blant verdens mest populære om dagen. Men med dette er det altså Android-plattformen som tar styringen.

Ved siden av at dette skjer ser vi at stadig flere telefoner slippes med lovnader om gode spillegenskaper. Det har alltid vært et element i markedsføring og lanseringer, men nå begynner vi å se smårare mobilvrier igjen, der man for eksempel får påmonterbar vifte for å kjøle ned sakene når det går som hardest for seg.

Endelig mer å bryne mobilkreftene på

Bare for noen måneder siden var dette satsinger som ikke ga så fryktelig stor mening. For mobilplattformene har vært sulteforet på godt spillinnhold.

Men med begge de to superpopulære spillene på vei, og sannsynligvis flere til med tid og stunder, er det faktisk ikke helt feil å tenke seg mobilene som en virkelig stor spillplattform for heftigere og mer spennende ting enn Candy Crush.

De mange småspillene i Google Play og App Store vil nok fortsette å dominere mobilskjermene våre, men nå har vi i hvert fall noe å bruke kreftene som bygges inn i mobilene på. Det har manglet en liten stund.

Ekstra fordeler for Samsung-spillere

Det er verdt å nevne at denne eksklusiviteten gir noen Samsung-kjøpere fordeler. Et eget Galaxy-skin til Fortnite-karakteren din er tilgjengelig for deg som spiller på en Galaxy Note 9 eller en Galaxy Tab S4.

Spiller du Fortnite på en Galaxy Note 9 eller en Galaxy Tab S4 får du et gratis Galaxy-skin til spillet
Samsung/Epic Games

I utlandet legges det også til ekstra snop om du bestiller tidlig. Der kan kjøpere få spillvaluta i Fortnite eller hodetelefoner fra AKG inkludert i prisen. Eventuelt begge deler for 100 dollar oppå kjøpsprisen. I Norden har Samsung i stedet satset på å være mer aggressive i innbytteløsningen sin. Her får både innleverte Galaxy S- og Galaxy Note-modeller et stort ekstraavslag på kjøpsprisen, mens Galaxy S-telefonene gir betydelig mindre avslag i utlandet.

Les sniktitten på Galaxy Note 9 her »

annonse

Les også