– iPhone X-ytelsen gruser konkurrentene

Slår knockout på Android-konkurrentene, ifølge ytelsestest. 

Apples nye flaggskip-mobil – iPhone X – ble lansert i går, og allerede før lanseringen dukket en halvmystisk iPhone 10,5-modell opp i listene til testprogrammet Geekbench.

All informasjonen om testen hos Geekbench. Hvorfor prosessorhastigheten rapporteres som 24 MHz er interessant, men kan skyldes at dataene om A11-prosessoren ikke er på plass enda. Det kan selvfølgelig også skyldes at testen er doktorert, men informasjonen ligger i alle fall hos Geekbench, og det er derfor ikke snakk om en falsk skjermdump.

Resultatene til den nye iPhonen er mildt sagt imponerende, i alle fall hvis vi går ut fra at resultatene er ekte, noe det selvfølgelig slett ikke er sikkert at de er.

Tidligere i år verserte det for eksempel rykter om en enkeltkjernescore på over 4500, men det ble kjapt avkreftet av Geekbench selv at kunne være tilfelle.

Vi har spurt Geekbench om å bekrefte eller avkrefte tallene fra den nye testen, og mannen bak Geekbench, John Poole, svarer følgende i en epost til Tek.no.

– Jeg har ingen grunn til å tro at resultatene har blitt tuklet med.

Ifølge testen scorer iPhone X dobbelt av hva Samsung Galaxy S8 gjør i samme program på én enkelt kjerne, og rundt 50 prosent mer med alle de seks kjernene aktivert.

Resultatene ble for øvrig først lagt merket til av Twitter-brukeren @KidPoolDead, og etter hvert rapportert blant annet av TheNextWeb.

Slår knockout på konkurrentene

I grafen under har vi sammenliknet de oppgitte iPhone-tallene med våre egne Geekbench-tester av mobilflaggskipene på markedet.

Huawei Honor V9 mangler imidlertid om vi ser de bestytende Android-enhetene i Geekbench 4: Vi har også tatt med tallene for basismodellen av Macbook Pro fra tidligere i år.

iPhone X kommer som kjent med Apples splitter nye A11 Bionic-prosessor, med to høyytelseskjerner og fire kjerner som er laget for effektivitet og lavt strømforbruk.

Samsung Galaxy S8 er også en kraftig telefon, men tilsynelatende ikke i nærheten av iPhone X. Den har en helt annen pris, dog.

iPhone X yter til og med bedre enn Macbook Pro 13-tommer i en del tester, skal vi tro Geekbench-tallene. Det gjelder både for én og alle kjerner.

For enkeltkjerneytelse scorer iPhone X til og med bedre enn iPad Pro, som får snaut 3900 poeng.

– Betydelig mer kompakt

Vi var til stede på Apple-lanseringen utenfor San Francisco i går kveld, og i vår sniktitt konkluderte vi med at nye iPhone X ser bedre ut i virkeligheten enn på bilder.

«Størrelsesmessig er nye iPhone X betydelig mer kompakt enn en iPhone 7 Plus, selv om skjermstørrelsen oppgis å være større, med sine 5,8 tommer. Men her har aspektet endret seg, så vi snakker egentlig om en mindre skjerm som har blitt høyere. Folk som har problemer med å holde Plus-modellene burde prøveholde nye iPhone X før de eventuelt bestemmer seg. Den oppleves som kompakt og god i hånden», het det blant annet fra kollega Finn Jarle Kvalheim.

Les også
Norsk nettbutikk kan ha avslørt tre nye iPhone-modeller
Les også
Sitter du klar til å kjøpe nye iPhone X?
Les også
Samsung skal tjene nesten 1000 kroner på hver solgte iPhone X
Les også
Problemer med iPhone X' ansiktsskanning kan føre til mangel på telefonen
Les også
På iPhone X-jakt i utlandet – lønner det seg?
annonse