Tek.no

Nyhet

Denne SSD-en klasker til med en lagringsplass på 100 TB

Verdens største SSD kan lagre 20 000 HD-filmer.

Nimbus Data
21 Mar 2018 14:11

SSD-ene får stadig større kapasitet, og nå har de nådd en ny stor milepæl. Et selskapet som heter Nimbus Data har nemlig avduket en SSD på vanvittige 100 TB – noe ingen andre SSD-er på markedet engang er i nærheten av.

Produktet heter ExaDrive DC100 og har med sine 100 TB over tre ganger høyere kapasitet enn den nærmeste konkurrenten. Samsung lanserte i februar en SSD på 30 TB, som kanskje er den modellen Nimbus Data sikter til.

Fysisk større enn en vanlig SSD

Nimbus Data

SSD-en kommer i 3,5-tommers formfaktor og opererer med SATA 6 Gbps-grensesnittet. Av tekniske spesifikasjoner finner vi en tilfeldig lese- og skrivehastighet på 100 000 IOPS (input/output operations per second), og sekvensiell lese- og skrivehastighet på 500 MB/s.

Ifølge Nimbus Data leverer SSD-ellers solid energieffektivitet og drar visstnok 85 prosent mindre strøm per terabyte enn de nærmeste konkurrentene. Produsenten skryter av at SSD-en gir 42 prosent lavere eierskapskostnader totalt sett om man sammenligner med tilsvarende produkter.

Plass til 20 millioner sanger

For å illustrere hvor mye 100 TB utgjør påpeker Nimbus Data at dette er nok plass til å romme 20 millioner sanger eller 20 000 filmer i HD-oppløsning, så man skulle ikke gå tom med det første.

Produktet er naturlig nok ikke rettet mot forbrukere, men derimot datasentre og andre typer profesjonelle bruksområder. Prisen er ikke kunngjort, men i denne klassen snakker vi ikke om lave summer. SSD-en skal bli tilgjengelig en gang til sommeren.

På utkikk etter en mer overkommelig SSD? Samsung 860 Pro er en av de beste du kan få akkurat nå »

Les også
Samsung 860 Pro: Bedre SATA-SSD enn dette får du bare ikke
Les også
Samsung har laget en SSD på 30 TB
Les også
Samsung 860 Evo: En ny «budsjettkonge» fra Samsung
annonse