Til hovedinnhold

iPhone X-brukere melder at de ikke klarer å ta imot samtaler

Nytt, snodig problem på Apples nye toppmodell.

Finn Jarle Kvalheim, Tek.no

Blant andre 9to5mac melder at stadig flere eiere av Apples nye toppmodell iPhone X ikke klarer å ta imot samtaler på mobilen. Problemet skal være at telefonen ikke våkner opp fra søvnmodus tidsnok til at brukerne får trykket på «besvar»- eller «avvis»-knappen på mobilen.

Saken ble først rapportert av avisen Financial Times (krever abonnement), som viser til at problemet rapporteres på blant annet Apples eget brukerforum.

Brukerne som opplever problemet melder at telefonen ringer, men at det kan ta helt opp mot åtte sekunder før telefonen reagerer slik at man får anledning til å besvare anropet, noe som ofte kan være for sent.

Apple ser på saken

Bilde: Finn Jarle Kvalheim, Tek.no

Noen melder at skjermen først slår seg på etter at ringetonen har kjørt 2-3 ganger, mens andre ganger rekker den ikke å slå seg på før ringingen er ferdig. Klagene startet allerede i desember i fjor, og siden den gang har antallet som opplever problemer bare økt.

På Apple-forumet melder noen brukere at de har levert inn telefonen og fått erstatning fra Apple som har det samme problemet. Det er ikke kjent hvor feilen ligger, om det er relatert til maskinvare eller programvare, eller akkurat hvor mange iPhone X-kunder som er rammet.

Apple har ennå ikke kommet med noen offisielle detaljer om problemet, men uttalte overfor nettstedet Engadget og Financial Report at de nå er i ferd med å undersøke rapportene.Om det viser seg at det dreier seg om et utbredt problem vil vi nok få høre mer fra produsenten.

iPhone X har et annet og mer uvanlig problem: Brukere melder at telefonen napper ut hår »

annonse