Nyhet

Snart er det slutt på trege Android-oppdateringer

Slik skal Google ta grep.

Tregheter i Android-oppdateringene er noe det har blitt rapportert om i lang tid og har tilsynelatende være ganske vrient å finne en god løsning på. Nå mener Google imidlertid at de omsider har en fiks, som man kan lese på Android-utviklerbloggen.

Den nye løsningen heter Treble og skal ifølge Google virkelig få fart i sakene når det gjelder det fremtidige oppdateringstempoet til operativsystemet.

Treble beskrives av Google som den største endringen av det «lave nivået» av Android-arkitekturen. Det Google i korte trekk har gjort er å skape et grensesnitt mellom selve Android-rammeverket og de spesifikke, tidkrevende tilpasningene som hver enkelt mobilprodusent gjør i Android-koden.

Den nye løsningen gir ett oppdateringsgrensesnitt for Android, noe som skal få fart i sakene.

Kutter antall ledd i prosessen

Ved hjelp av dette nye grensesnittet får mobilprodusentene tilgang til alle de maskinvare-relevante delene av Android i én pakke som kan gjenbrukes i alle fremtidige versjoner av operativsystemet.

På denne måten kutter man ned de mange leddene oppdateringene må gjennom. I dag er det slik at Android først modifiseres av brikkeprodusentene etter at Google slipper den originale, åpne kildekoden, og deretter modifiseres den igjen av mobilprodusentene.

Med den nye Treble-løsningen kan mobilprodusentene gjøre hele jobben selv i ett enkelt ledd, uten at noe ekstra arbeid kreves fra brikkeprodusentenes side. Dette skal altså få fart på sakene, uten at det er helt klart akkurat hvor store tidsbesparelser vi snakker om.

Treble kommer med den nye, kommende Android Oreo-versjonen, som for øvrig allerede er tilgjengelig i en tidlig utviklerutgave til Googles egne Pixel-telefoner. Det er ennå uvisst når Android Oreo, som altså blir versjon 8, blir bredt tilgjengelig. Mer informasjon om Googles nye oppdateringsløsning finner du på utviklerbloggen.

Dette er verdens mest solgte Android-telefon »

Les også
En ny versjon av Android ble sluppet for seks måneder siden, så hvorfor kan jeg ikke laste den ned ennå?
Les også
Nå blir det lettere å finne de gode Android-appene
Les også
9 av 10 Android-brukere har ikke oppgradert til siste versjon
Les også
Google-grunnleggeren skal lage verdens største luftfartøy
Les også
Android har nådd gigantisk milepæl
Les også
Googles neste Pixel-telefon får trolig kurvet skjerm
Les også
Google er lei av trege Android-oppdateringer fra andre produsenter
Les også
Android knuser konkurrentene på mobilmarkedet
annonse