Dette var Tek-redaksjonens favoritt-produkter i 2018

Produktene som gjorde mest for å endre hverdagen vår.

I løpet av året tester vi hundrevis av produkter her på Tek.no.

I år nærmer det seg 300 produkter – mer enn ett produkt i snitt hver eneste dag vi er på jobb.

Vi har testet alt fra kjøkkenmaskiner og smarte panelovner til grafikkort, spill-PC-er, og høyttrykksspylere.

Selv en appstyrt el-grill har vi vært innom, og vi har i tillegg en rekke tester som oppdateres med jevne mellomrom for hele tiden å gi deg oversikt over hva som er våre anbefalinger. Du finner selvfølgelig alt sammen i test-oversikten vår.

Mange av produktene vi tester er forglemmelige, andre gjør varig inntrykk – enten på hele redaksjonen eller bare på noen av oss. Det er de sistnevnte produktene vi vil fremheve i denne saken.

Dette er ikke nødvendigvis testvinnerne eller de aller mest avanserte produktene der ute, men heller produktene som vi har tatt inn i dagliglivet eller som på annen måte har endret hverdagen.

De seks i redaksjonen har ikke fått andre føringer enn at produktet må ha vært lansert – eller testet av oss – i 2018.

Verken Finn Jarle eller Ole Henrik klarte å bestemme seg for ett produkt, så de fikk lov til å ta med to.

Oles favoritt-dingser fra 2018:

Thermacell myggjager

Om Tek.no har en friluftsmann, så er det nok jeg som kommer nærmest den beskrivelsen.

Under et besøk hos en importør, for å hente noe helt annet til test, ble jeg spurt om jeg ikke kunne tenke meg å prøve en myggjager. Med mange turer ut i skogen på jakt etter ørret, har jo myggen alltid vært en ufrivillig plageånd som henger seg på til alle døgnets tider, så jeg tenkte hvorfor ikke.

At et produkt til kun noen få hundrelapper skulle vise seg å bli en såpass nødvendig ting å ha med seg på tur, kom likevel som en stor overraskelse.

Myggjageren ble med på sin første tur bare dager etter at jeg hadde plukket den opp, til duppfiske i et tjern i marka – hvor myggen er et sikkert inventar når du setter deg ned.

Før testen tenkte jeg at enheten nok kunne avgi en gass som holdt myggen vekk, men ikke i det omfanget det viste seg at den klarte. Så lenge det er vindstille, som jo er perioden myggen plager deg mest, ble myggen jaget unna i en imponerende radius.

Det å kunne sitte i ro og mak ved et stille vann, uten en konstant sverm av mygg jamrende rundt ørene, er befriende deilig. Ofte kan kvitte seg med den ved å lage et bål som gjør mye den samme nytten, men med en så tørr sommer som vi hadde i år, har denne myggjageren blitt brukt til hver eneste tur.

Les testen vi gjorde av Thermacell myggjager her »

Samsung Galaxy Watch

Vi tester utallige dingser i redaksjonen i løpet av et år. En av de som har festet seg som en av tingene jeg har blitt «avhengig» av å bruke, er denne smartklokken fra Samsung.

Jeg har testet mange smartmobiler opp igjennom tiden, men akkurat denne klokken er den første jeg har testet som har støtte for eSIM. Og samtidig har godt med batteritid. Og det er akkurat disse to tingene om gjør at jeg bruker denne klokken hver eneste dag.

Ofte er jeg på fisketur, eller så sitter jeg på en cross-sykkelen på fritiden. Og ingen av delene er så godt egnet til å ha en mobil på seg.

Spesielt ikke når jeg kjører på crossbanen eller i enduroløypene rundt der jeg bor, og da er det hendig å ha mulighet til å motta samtaler eller meldinger rett på armen, uten at mobilen er i nærheten.

Skulle formodning jeg endte opp i nærkontakt med et tre eller lignende mens jeg kjører, vil trolig en telefonsamtale etter hjelp være kjærkomment. Og samtalekvaliteten i klokken er overraskende bra – selv om jeg må innrømme at det føles noe kleint ut å stå å prate til armen sin.

Samtidig er dette en klokke som holder styr på mye annet for meg, både trening og søvn. Den er tøff å se på, og har visst seg tåle mye juling uten at den går i stykker.

Les hele testen av Samsung Galaxy Watch her »

Vegars favoritt-dings fra 2018:

E-twow S2 Booster Plus

I årets sommerhalvår har jeg brukt en god del timer på to små hjul – både i jobbsammenheng og privat. Ni forskjellige elektriske sparkesykler har blitt kjørt og vurdert, og selv om de forskjellige modellene har sine sterke og svake sider, seilte E-twow S2 Booster Plus opp som min personlige favoritt.

Hvorfor akkurat denne? Vel, vanligvis toger jeg til og fra jobb, som også betyr en del sykling og labbing til og fra de aktuelle stasjonene. E-twowen lar seg pakke ekstra kompakt, og smått er som kjent godt. For selv om den ikke er den letteste modellen på markedet, er den likevel blant de aller greieste å ha med seg på toget.

Den er også kort nok til å akkurat få plass i bagasjerommet på Minien min.

Videre har sykkelen god fjæring, den er artig å kjøre og har anstendig rekkevidde. Ikke minst er den sterk nok til å dra meg opp de litt ekstra leie bakkene som tidligere måtte forseres med svettefremkallende muskelkraft.

Det største aberet med akkurat denne modellen er uten tvil prisen, men etter flere titalls mil på denne doningen – og det er bare det siste halve året – angrer jeg ikke et sekund på investeringen.

Sparkesykkelen ble for øvrig kjørt frem til snøen dukket opp i slutten av november. Nå gleder jeg meg bare til vår og bar asfalt.

Les hele testen av E-twow S2 Booster Plus her »

Anders' favoritt-dings fra 2018:

Kronabys hybridklokke

Siden barneklokka ble tatt av siste gang for nesten 20 år siden er det mobilen som har fylt oppgaven med å vise tiden. Det har den gjort med glans, og konseptet om å løfte høyt på armen slik at genseren glir akkurat perfekt tilbake og avslører en urskive som ikke engang kan tydes i mørket har siden fremstått som lite attraktivt.

Men er man skikkelig voksen uten å ha en klokke på armen? Tvilen har slått meg, og mens jeg ikke har følt for å gå rundt med en stor skjerm rundt håndleddet – slik mange av kollegaene mine gjør – var det nettopp en kollega som viste meg det som går under betegnelsen hybridklokker i forbindelse med en samletest han gjennomførte. Og når Kronabys hybridklokke først var surret godt rundt håndleddet var det aldri noen vei tilbake.

Var det fordi Kronaby-klokken viste tiden bedre enn mobilen? Så langt ifra! For i mine øyne handler en klokke også om stil, og den bør egne seg for bruk i alle situasjoner, som jobb, fritid og fest. Kronabys modeller oppfyller disse kravene. Klokkene er svært velbygde – noe rene teknologiprodukter som smartklokker ikke alltid er – med detaljer som ekte skinnreim (eller av metall), safirglass med anti-refleksjonsbelegg, urkasse av rustfritt stål og selvlysende tidsmarkører, for å nevne noe.

Og det som gjør klokka med det analoge utseendet mulig å bære for en teknologientusiast er at hybriddelen leverer en del smarte funksjoner også. Klokka kommuniserer nemlig med mobilen gjennom en blåtann-modul, og sammen med et akselerometer tilbyr den et lite lass av artige funksjoner.

Som blant annet muligheten til å styre musikken, få små vibrerende varsler når noen vil ha tak i deg eller det er på tide å stå opp, huske et sted for deg eller styre lysene eller kaffetrakteren gjennom IFTTT. Og alle klokker med «Sub Dials» kan vise fremdriften mot dagens aktivitetsmål, gjenværende batteri på telefonen, dagens dato, tiden hjemme mens du er på ferie og mye mer.

Og et stikk til alle med en Apple Watch til lading: denne klokka skal jeg bytte batteri på i 2020.

OBS: Klokka er vel ivrig når det kommer til å telle skritt, noe jeg enkelt håndterer ved å sette opp dagens aktivitetsmål en smule. Da blir prosentoversikten på den lille urskiven mer riktig.

Les samletesten vår av hybridklokker her »

Niklas' favoritt-dings fra 2018:

Sonos Beam

Det var ikke lett å bestemme seg for mitt favorittprodukt blant de flere hundre dingsene vi har hatt innom kontoret i 2018. Til slutt falt imidlertid valget på Sonos Beam, som til tross for sine begrensninger byr på en veldig interessant totalpakke fra den amerikanske produsenten.

La meg begynne med det negative, så kan jeg heller avslutte på en hyggeligere tone. Sonos Beam har ikke den barskeste lyden og heller ikke den hyggeligste prislappen. Den låter godt med tanke på hvor kompakt den er, men hvis du vil utvide lydbildet med bedre bass er du nødt til å punge ut mange tusenlapper for Sonos' svindyre sub-høyttaler. For Sonos-systemet bruker proprietære løsninger med stor P. Du kan ikke koble til noen andre høyttalere med Beamen for å lage et surroundanlegg, bare Sonos' egne høyttalere kan det, og heller ingen andre sub-høyttaler.

Så hvorfor har jeg likevel plukket ut denne som favoritten? Fordi den er akkurat billig nok, akkurat god nok, akkurat smart nok og akkurat pen nok til at dette har blitt lydplanken jeg føler meg tryggest på å anbefale venner når de sier de vil ha litt bedre TV-lyd.

Vil du ha bedre lyd? I samletesten vår av lydplanker kan du finne flere planker som låter bedre og noen som koster mindre, men Sonos Beam har truffet den gylne middelvei for meg.

At den også fungerer som en smarthøyttaler er en kjempebonus i min bok. Foreløpig kan den bare snakke engelsk til deg via Alexa, men i året som kommer skal den også støtte Google Assistant.

Les testen min av Sonos Beam her »

Stein Jarles favoritt-dings fra 2018:

Xiaomi Mijia M365

Den kategorien av dingser som definitivt hadde størst innvirkning på mitt liv i 2018 var nok i likhet med hos Vegar den elektriske sparkesykkelen. Reisetiden fra bolig til jobb ble nemlig kuttet drastisk i de månedene hvor det var mulig å trille til jobb på denne måten – fra det som fort er en halvtime med buss og gåing til bare ti minutter dør til dør med den elektriske sparkesykkelen.

En ting vi har lagt merke til i tiden vi har testet slike sparkesykler, er at det er til dels svært stor forskjell i komforten ved bruk. Små harde hjul og null demping er generelt ikke veldig kompatibelt med hullete sentrumsgater, og en fellesnevner for våre favoritter er stort sett at de har luftfylte hjul. Det preger også mitt valg av modell, til tross for at vi ga den «rødt kort» i vår samletest.

Xiaomi Mijia M365 har nemlig en toppfart (25 km/t) som er litt for høy for det norske regelverket, uten at det ser ut til å stoppe verken kunder eller importører. Faktum er uansett at den er svært komfortabel å kjøre, og til prisen sannsynligvis det beste valget du kan gjøre i dag. Det er ikke uten grunn at flere utleietjenester for slike sparkesykler benytter nettopp denne modellen.

At den ikke har speedometer er et lite minus, men det får gå. Mijia M365 er likevel en fryd å kjøre.

Les vår samletest av elektriske sparkesykler her »

Finn Jarles favoritt-dingser fra 2018:

Huawei Mate 20 Pro

Hvert år ser jeg et traktorlass mobiltelefoner. De fleste av dem faller inn under kategoriene svært gode eller gode nok. Noen få har jeg mest lyst til å kaste ut vinduet. Men enda færre av dem er så tydelige markeringer som Huaweis Mate 20 Pro var i år. Det blir kanskje én så god modell i året; Galaxy S7 revolusjonerte mobilfoto i dårlig belysning, Xiaomi Mi Mix startet en helt ny designretning med digre skjermer og minimale rammer. iPhone X pensjonerte fingeravtrykket til fordel for ansiktet.

Mate 20 Pro er årets store «hakeslepp» for min del. Jeg har det med å grave og gnåle på mobilprodusenter. Hva er det som er på vei? Når kommer funksjonen jeg vil ha? Hvorfor har dere ikke dette?

Da Huawei for en gangs skyld spurte hva jeg ønsket meg i en mobiltelefon svarte jeg like greit; alt. Alt det som er fint fra andre telefoner. Og få uker senere var det nøyaktig det som dukket opp.

Mate 20 Pro har enormt batteri som varer lenge og lader raskt, stor skjerm og fingerleser midt i skjermen. Den har alle de fantastiske nattfotoegenskapene fra vårens P20 Pro, paret med vidvinkelmulighetene fra LGs toppmodeller. Den har masse lagring og tilstrekkelig med RAM og andre spesifikasjoner. En Huawei-funksjon jeg nesten ikke klarer meg uten er muligheten til å videredele nett jeg har betalt for på fly eller hotell. Jeg har aldri bare én dings jeg trenger nett på selv om jeg ikke bruker dem samtidig. Men å koble ned den ene for å koble opp den andre blir for slitsomt.

Og tja, selv IR-øyet på toppen av telefonen kommer godt med, når lokalnettet hjemme er på tur og jeg ikke får skrudd på stereoanlegget via appen som hører til.

Les testen av Huawei Mate 20 Pro »

Asus ZenScreen MB16AC

Jeg er et vanedyr som er mye på tur. Det byr på utfordringer. Som for eksempel at jeg er vant til å enten jobbe på en forholdsvis stor skjermflate, eller på flere av dem. Problemet mitt kompliseres av at jeg er lat og overhodet ikke gidder å labbe rundt med flere kilo enn høyst nødvendig i ryggsekken, så PC-en min er fjorten tommer og veier 1,1 kilo. Visst er det et ganske supert kilo og litt til, men det er fortsatt en ganske liten skjerm som det ikke gir allverdens mening å ha mange samtidige vinduer på.

Jeg trengte ett eller annet som kunne gi meg den gode flerskjermfølelsen på tur. Den der jeg kan ha e-post og Spotify på den ene skjermen, og det jeg jobber med på den andre. Jeg visste det fantes USB-skjermer å få tak i, men det var flere år siden vi testet dem. Den gangen var de ikke noe særlig å rope hurra for.

Kanskje vi kunne teste en sånn, så jeg kunne få opplyst både meg selv og dere lesere? Som tenkt så gjort.

Og USB-skjermer har blitt vesentlig bedre enn hva de var da de først dukket opp. Bildet er bedre til vanlig arbeid, og både video og enkle spill kjører finfint på ekstraskjermen. Den funker dessuten også med enkelte mobiltelefoner og nettbrett.

Med sine rundt 800 gram er Asus ZenScreen lett nok til å pakke med seg i håndbagasjen, og til og med til å drasse rundt på hvis man må. Jeg stasjonerer den som regel på hotellrommet og kobler til laptopen når jeg kommer tilbake.

Ved endt test foretrakk jeg å be butikken om regningen fremfor å sende produktet i retur. Det har gitt meg mye større både arbeids- og tumleplass på tur. Og når man reiser ofte er det rett og slett livskvalitet.

Les testen av Asus ZenScreen her »

Les også
Samsung Galaxy Watch: Samsung Galaxy Watch er den beste smartklokken vi har testet
Les også
Thermacell myggjager: Så enkelt kan du kvitte deg med den plagsomme myggen
annonse