Til hovedinnhold

Nå blir det fart i satsingen på Linux som spillplattform

Spillselskapet Valve blir med i Linux-stiftelsen.

Den såkalte Linux-stiftelsen, eller «Linux Foundation» som den heter på engelsk, er en organisasjon som ble opprettet i 2007 som en samarbeidsplattform for selskaper som jobber med å videreutvikle operativsystemet.

Stiftelsen har en lang rekke prominente medlemmer som blant annet inkluderer giganter som Google, HP, IBM, Intel og Samsung, og i fjor ble også Twitter tatt opp som medlem.

Valve henger seg på

Som vi rapporterte for litt siden kunngjorde spillselskapet Valve sitt nye Steam Machine-konsept, som skal bli en åpen spillplattform som kjører et Linux-basert operativsystem kalt SteamOS.

På bakgrunn av dette er det kanskje ikke så rart at Valve nå også ønsker en mer aktiv rolle i Linux-prosjektet. Ifølge en pressemelding er selskapet nemlig det ferskeste tilskuddet i Linux-stiftelsen.

Med dette nye medlemskapet håper både Valve og stiftelsen blant annet å få en fortgang i utviklingen av Linux som spillplattform.

Håper andre vil følge

– Ved å bli med i Linux-stiftelsen investerer Valve i å fremme Linux-spilling. På denne måten håper vi å bidra med verktøy for utviklere som jobber med nye Linux-løsninger, oppfordre maskinvare-produsenter til å prioritere Linux og til å levere en elegant og åpen plattform for Linux-brukere, sa Valve-medarbeider Mike Sartain i pressemeldingen.

I en video som ble sluppet av Linux-stiftelsen i forbindelse med det nye medlemsskapet, sier Valve-sjefen Gabe Newell at han er begeistret for Linux' kombinasjon av ytelse, pålitelighet og hvor robust operativsystemet er.

Linux-skaperen Linus Torvalds på sin side tror at kombinasjonen av Linux og Steam-plattformen vil kunne influere andre aktører i markedet til å øke satsingen på Linux som spillplattform. Hele videoen med Newell og Torvalds kan du se under.

Valves Linux-baserte spillmaskiner blir kraftige saker: Her er maskinvare-spesifikasjonene til Steam Machines »

(Kilde: Pressemelding)

annonse