Nyhet

Nå blir det fart i satsingen på Linux som spillplattform

Spillselskapet Valve blir med i Linux-stiftelsen.

Den såkalte Linux-stiftelsen, eller «Linux Foundation» som den heter på engelsk, er en organisasjon som ble opprettet i 2007 som en samarbeidsplattform for selskaper som jobber med å videreutvikle operativsystemet.

Stiftelsen har en lang rekke prominente medlemmer som blant annet inkluderer giganter som Google, HP, IBM, Intel og Samsung, og i fjor ble også Twitter tatt opp som medlem.

Valve henger seg på

Som vi rapporterte for litt siden kunngjorde spillselskapet Valve sitt nye Steam Machine-konsept, som skal bli en åpen spillplattform som kjører et Linux-basert operativsystem kalt SteamOS.

På bakgrunn av dette er det kanskje ikke så rart at Valve nå også ønsker en mer aktiv rolle i Linux-prosjektet. Ifølge en pressemelding er selskapet nemlig det ferskeste tilskuddet i Linux-stiftelsen.

Med dette nye medlemskapet håper både Valve og stiftelsen blant annet å få en fortgang i utviklingen av Linux som spillplattform.

Håper andre vil følge

– Ved å bli med i Linux-stiftelsen investerer Valve i å fremme Linux-spilling. På denne måten håper vi å bidra med verktøy for utviklere som jobber med nye Linux-løsninger, oppfordre maskinvare-produsenter til å prioritere Linux og til å levere en elegant og åpen plattform for Linux-brukere, sa Valve-medarbeider Mike Sartain i pressemeldingen.

I en video som ble sluppet av Linux-stiftelsen i forbindelse med det nye medlemsskapet, sier Valve-sjefen Gabe Newell at han er begeistret for Linux' kombinasjon av ytelse, pålitelighet og hvor robust operativsystemet er.

Linux-skaperen Linus Torvalds på sin side tror at kombinasjonen av Linux og Steam-plattformen vil kunne influere andre aktører i markedet til å øke satsingen på Linux som spillplattform. Hele videoen med Newell og Torvalds kan du se under.

Valves Linux-baserte spillmaskiner blir kraftige saker: Her er maskinvare-spesifikasjonene til Steam Machines »

(Kilde: Pressemelding)

Les også
Linux er fortsatt ingen spillerfavoritt, til tross for nye SteamOS
Les også
Tre ganger så mange nordmenn bruker nå Linux
Les også
Dette er innsiden av spillmaskinen Steam Machine
Les også
– Google vurderer å lage sine egne prosessorer
Les også
Nye Steam Machine-prototyper lekket
Les også
Her er de første bildene av spillmaskinen til Valve
Les også
Se den nye Steam-kontrolleren i aksjon
Les også
Dette er maskinvaren til Valves nye spillmaskiner
Les også
Valve vil bygge spillmaskinen din
Les også
– Linux er framtiden for spill
Les også
Linux Mint 15: Ett av de beste Linux-alternativene til Windows
Les også
Linux-brukere av Steam har mer enn doblet seg
annonse