Nyhet

Razer Sila har fokus på trådløs gaming

Har du råd til flere, kan de dessuten settes opp i et mesh-nettverk.

Det er flere grunner til at mange fremdeles har TP-kabler strekt gjennom halve kåken, og viktigheten av lav responstid og stabilitet under spilling kan være en av dem.

Men det mest praktiske er selvsagt en trådløs tilværelse, så med sin første ruter ønsker spillutstyrsprodusenten Razer å gjøre noe med akkurat det. Razer Silas er navnet, og som på de fleste rutere over de laveste prisklassene kan den bruke noen triks for å prioritere datatrafikk.

Så enten du vil sette det opp manuelt eller synes det er greit at automatikken kalt Razer FasTrack tar over, skal den kunne sørge for en god opplevelse i dine favorittspill – selv over Wi-Fi.

Teknisk sett er Razer Silas en 802.11ac trebåndsruter (AC3000) som skal takle opptil 400 Mbps over 2,4 GHz og 1734 + 866 Mbps over 5 GHz.

Ni interne antenner, «beamforming» og MU-MIMO bør kunne sørge for anstendig dekning også.

Også maskenettverksteknologi

Men trafikkprioritering er ikke akkurat noe nytt, og med tanke på at vi her snakker om en ruter i tretusenkronersklassen, er det greit å vite at Silas kan mer enn å bare se mørk og mystisk ut.

Har du god råd og kraftige behov kan den nemlig også settes opp i et maskenettverk (mesh network) dersom du har to eller flere enheter. De vil da fungere som et trebåndssystem med dedikert 5 GHz «backhaul»-kanal til å ta seg av interntrafikken.

Men ruteren vil da fungere med kabel også. Den har 3 x gigabit LAN, en gigabit WAN og to USB-porter, hvorav én USB 3.0.

Ruteren skal også være grei å administrere via en app som finnes til Android og iOS.

På det europeiske markedet er prisen satt til 299 euro, og skal visstnok være tilgjengelig fra i dag. I skrivende stund er den dog listet som utsolgt på Razers europeiske nettbutikk.

Forvirret av nettverk?
Dette bør du vite om nyere trådløse nett >>>

(Kilde: Pressemelding via TechPowerUp)

Les også
Razer Blade 15 med GTX 1070 Max-Q: Rå spillytelse og overlegen byggekvalitet sikrer anbefaling for Razers første «norske»
Les også
Nå kommer det en standard for mesh-nettverk
Les også
Snart kan du lage mesh-nettverk med helt vanlige Asus-rutere
annonse