Til hovedinnhold

Ikea skal lansere sin egen smarte strømplugg i høst

Det bekrefter Ikea Norge overfor Tek.no.

Torstein Norum Bugge, Tek.no
Stein Jarle Olsen

Smarte strømplugger er ofte løsningen for produkter som i seg selv ikke er så smarte. Disse kan for eksempel la deg styre kaffetrakteren ved hjelp av en app på mobiltelefonen, og i høst kommer Ikea til å kaste seg på bølgen.

Det meldte svenske Teknikveckan tidligere i uken.

Ikea bekrefter

Nå bekrefter Ikea Norge overfor Tek.no at den såkalte Trådfri-pluggen vil komme i salg i oktober.

– Ja, det stemmer at det kommer en adapter som vil gjøre at du kan kontrollere eksisterende belysning, TV, A/C og andre produkter som ikke er utviklet med smart-teknologi via en app på telefonen sammen med TRÅDFRI gateway eller med fjernkontroll. Produktet vil være tilgjengelig på ikea.no og i alle varehus fra oktober, skriver kommunikasjonsrådgiver Jorunn Stokke Aamodt i Ikea Norge i en e-post.

En Reddit-bruker postet dette bildet, som han hadde tatt av en av Ikeas touchterminaler i varehusene.
u/Lime-TeGek/Reddit

Hun har foreløpig ikke noe bilde å by på, men en Reddit-bruker postet for litt siden noen bilder av pluggen, hentet fra Ikeas egen terminal i en butikk.

Bryteren vil komme i to utgaver: En kun med pluggen, som kun vil kunne styres via Ikeas Trådfri-app, og en med en fysisk av og på-bryter. Disse vil koste henholdsvis 150 og 200 kroner, melder Ikea.

Bryteren vil ha en magnet på baksiden, noe som gjør at du enten kan feste den i den medfølgende braketten eller på andre metalloverflater, skriver Teknikveckan.

Den vil ha en rekkevidde på 10 meter, og pluggene vil støtte stemmeassistenter som Google Assistant, som akkurat nå er i ferd med å bli lansert i norsk utgave, Siri og Alexa.

Norsk vinner

Da vi sist oppdaterte vår samletest av smarte strømplugger var det norske Mill som stakk av med seieren. Den fikk skryt for en svært god app og innebygget temperatursensor, som gjør at du kan automatisere den basert på temperatur.

Mill-pluggen koster imidlertid 398 kroner i billigste nettbutikk, og det gjør den altså betraktelig dyrere enn den kommende Ikea-pluggen.

annonse