Nyhet

Populært torrentprogram gjorde PC-er til bitcoin-gravemaskiner

Den seneste uTorrent-oppdateringen kom med et uvelkomment tilleggsprogram.

Nettstedet Trusted Reviews melder nå at den seneste oppdateringen til uTorrent, en av de mest populære torrentklientene, kom bundlet med et program som brukes til å grave frem den virtuelle bitcoin-valutaen. Flere brukere har klagd over at programmet installerte seg uten deres viten etter å ha lastet ned oppdateringen.

Klagene dukket blant annet opp i en tråd på forumet til uTorrent. Brukerne det gjelder skal ha oppdaget installasjonen etter at prosessoren ble unormalt høyt belastet mens datamaskinen ikke var i bruk, og fikk visstnok heller ikke muligheten til å gi sitt samtykke til at programmet ble installert.

uTorrent er en av de mest populære torrentklientene. Foto: uTorrent

Bruker ledig prosessorkapasitet for veldedighet

Programmet det er snakk om heter Epic Scale, og brukes ifølge utviklerens hjemmeside til å utføre mange forskjellige oppgaver ved å utnytte ledig prosessorkapasitet til folks datamaskiner. Oppgavene er blant annet løsing av matematiske problemer i forbindelse med værmeldinger, fysikksimuleringer og graving etter virtuelle valuta.

Selskapet utfører tjenestene på vegne av ulike partnere, og penger de tjener på virksomheten går til diverse veldedige formål. På hjemmesiden står det at man avinstallerer programmet ved å følge vanlig Windows-prosedyre for avinstallasjon, men flere brukere skal ha sagt at dette ikke var tilstrekkelig for å bli kvitt programmet.

BitTorrent, selskapet bak uTorrent-klienten, har i en uttalelse bekreftet at de har et partnerskap på gang med Epic Scale, og at de er klar over klagene til en del brukere. Selskapet benekter at programmet installerer seg uten brukernes viten og samtykke, men sier at de likevel skal kikke nærmere på saken.

Mener brukerne har et tydelig valg

Ifølge BitTorrent skal den nye uTorrent-oppdateringen gi brukerne et godt synlig valg mellom å installere Epic Scale-programmet eller ikke. En representant for uTorrent svarte videre i forumtråden at selskapet selv etter gjentatte forsøk ikke har opplevd at programmet installerer seg i det skjulte.

Representanten skriver at ingeniørene er i ferd med å undersøke problemet med at programmet tilsynelatende er vanskelig å avinstalllere. Det er uvisst akkurat hvor mange brukere saken gjelder. Tråden på uTorrent-forumet ble opprettet på torsdag og har i skrivende stund 19 svar, hvorav mange inneholder klager over det samme problemet og krasse tilbakemeldinger til uTorrent.

Her er en annen torrentaktør som brukere nå klager på: Den gjenoppståtte Pirate Bay-siden har fått en haltende start »

(Via The Verge)

Les også
uTorrent skal trolig begynne med betalingsløsning
Les også
Slik skal de få fart på Bitcoin-valutaen
Les også
BitTorrent sparker en tredjedel av arbeiderne
Les også
Snart kan du legge inn bud på 50 000 Bitcoin
Les også
Den nye utgaven av The Pirate Bay har fått en haltende start
Les også
Nå er det full krise for Bitcoin-valutaen
annonse