Til hovedinnhold

Norske friluftskart for mobilen

Kartet vises i programmet ViewRanger for mobiltelefoner som har operativsystemet Symbian Series60. Det vil i praksis si Nokias smartmobiler, og Samsung i8510 (Innovate) som vi brukte da vi testet løsningen.
Det norske selskapet GeoInsight er skilt ut fra mer kjente GeoData for å rendyrke markeds- og etableringsanalyser mot bedriftsmarkedet, og GPS mot privatmarkedet.
- Vi har tidligere produsert friluftskart for Magellan og Garmin, Nå er det en stor vekst på mobilsiden, sier daglig leder i GeoInsight, Hege Støre til Mobilen.no. - Nå har vi tegnet en avtale om å levere kart til Augmentra, og stå for distribusjon av deres applikasjon ViewRanger, forteller hun. GeoInsight vil også distribuere programvaren gjennom sitt nettsted www.lommekjent.no.

Vektordata og punktgrafikk

- Det spesielle med vår løsning er at vi kombinerer rasterkart og vektordata for 3D. Dessuten vil du kunne søke etter stedsnavn eller interessepunkter (POI). Vi ønsker at kartene skal inneholde data du trenger i dagliglivet, sier direktør for forretningsutvikling, Christer Sandum.

På sikt vil kartene få mer data. Blant annet blir det jobbet med muligheten for å legge til 3D-bygninger og flyfoto. Men i første omgang vil det være fokus på å få med turisthytter og lliknende. Mange av disse stedene vil du finne i stedsnavnregisteret som du kan søke i fra telefonen. Men med hyttene registrert som egne interessepunkter vil det bli enklere å søke dem frem.

Men fungerer kartløsningen? Det kan du lese mer om i vår test, som du finner her:

Mer om
annonse