Til hovedinnhold

Pek og finn fra Nokia

Vi var litt i tvil om hvorvidt dette faktisk var en aprilspøk, men alt tyder på at Nokias nye tjeneste, kalt Point & Find, er ekte. Det hele går ut på at du får tilgang til informasjon og tjenester på internett ved å peke mobilkameraet på din Nokia-telefon på et objekt. I første omgang vil du kunne peke på filmplakater, og få frem mer informasjon om filmen.

- Vi tror at denne Nokia Point & Find-tjenesten for film vil legge til noe ekstra for kinoopplevelsen. Bare ved å peke mobilkameraet mot en plakat for en ny film, kan folk se trailer, lese anmeldelser, og finne den nærmeste kinoen der filmen vises, sier daglig leder Philipp Schloter i Nokia Point & Find i en pressemelding.

Dette er en såkalt ”åpen plattform”, og Nokia Point & Find ønsker å legge til rette for at flere selskaper skal kunne utnytte tjenesten. I første omgang er det kun en betaversjon av tjenesten som er tilgjengelig – for mobilbrukere i Storbritannia og USA. Nokia lover imidlertid at tjenesten skal komme til andre land etter hvert.

Hva synes du; er Nokia Point & Find en nyttig tjeneste? Diskuter i forumet.

Mer om
annonse