Til hovedinnhold

Samsung lanserer Android-mobil

HTC har hatt mobiltelefoner med Android i enkelte markeder, men er foreløpig ikke klare her i Norge. Det er heller ikke Samsung, som likevel skriver i sin pressemelding at de er først av de tre største globale mobiltelefonprodusentene som kommer med en slik mobil.

Ale systemer

– Samsung er et av de eldste medlemmene i Open Handset Alliance og har aktivt arbeidet for å introdusere den mest innovative Android-mobilen, sier JK Shin, sjef for Samsungs mobiltelefoner i en pressemelding. – Gjennom Samsungs teknologiske lederposisjon innen mobiltelefonindustrien, og vår strategi om å støtte alle operativsystemer, gir vi kundene valgfrihet og alternativer.

Som en teknologisk avansert multimediamobil har Samsung I7500 en 3,2 tommer lyssterk oled-berøringsskjerm, mobilt internett på 7,2 mb/s og wlan. Dette gir brukeren tilgang til Google Mobile og mulighet til å surfe på nettet med høy hastighet.

Google

Med Samsung I7500 får brukeren Googles fulle tilbud, slik som Googles søkemotor, Google Maps, Gmail, YouTube, Google Calender og Google Talk. Den integrerte gps-mottakeren og Google Maps fungerer sammen og gir funksjoner som My Location, Google Latitude, Street View, lokale søk og detaljerte veibeskrivelser. På Android Market er hundretalls ulike applikasjoner tilgjenglige. For eksempel den mobile reiseguideapplikasjonen Wikitude som gir brukeren tilgang til detaljer om ukjente reisemål gjennom lokale artikler hentet fra Wikipedia.

Samsung markedsfører I7500 som en mobiltelefon spekket med "det nyeste innen multimedia". Telefonen har OLED-slkerm, og er ifølge produsenten brukervennlig takket være berøringsskjermen. I7500 er kun 11,9 millimeter tykk og har i tillegg til et kamera med fem megapiksler oppløsning. Telefonen har åtte gigabytes internt minne og støtte for ytterligere 32 GB med ekstra minnekort.

Ifølge Even Amdal i Samsung vil telefonen komme til Norge i september. Prisen er ikke helt klar, men vil trolig den ligge på rundt 5500 kroner før eventuelle subsidier.

Mer om
annonse