Til hovedinnhold

Her får du dekning i påskeferien

Har du tenkt deg til fjells i påsken og vil benytte deg av ditt mobile bredbånd – eller surfe på mobilen – er den gledelige påskenyheten at dekningen har blitt bedre siden i fjor. Ice.net hadde i fjor dekning på de fleste vintersportssteder, og i år har Turbo-3G-tilbyderne Telenor og Netcom kraftig forbedret både dekning og kapasitet på en rekke populære reisemål i Norge i forkant av påskeferien.

Det betyr at du har større sjanse til å få sjekket mailen, lest nyheter og besøkt dine favorittnettsteder, og selvsagt sjekke skiføre og værutsikter denne påsken.

Slik kommer du på nett
Hvis du ikke har internettilgang på hytta di, kan du benytte mobiltelefonen din eller mobilt bredbånd. Du har mange valgmuligheter for mobilt bredbånd, fra flere ulike tilbydere, og det hele går ut på at du setter inn et USB-modem i PC-en din for å få tilgang til internett.

Surfer du på internett via nettleseren på din mobil, betaler du som oftest løpende datapriser, ofte med en makspris per dag. Enkelte operatører tilbyr også internett på mobilen som en tilleggstjeneste, hvor du betaler en bedre pris for en valgt mengde datatrafikk. Sjekk nettsidene til din operatør for gjeldene datapriser.
(Artikkelen fortsetter under bildet.)


Bedre påskedekning
Sammenlignet med påsken 2008, har både Telenor og Netcom fått dekning på nye tettsteder som er populære reisemål på denne tiden av året. Ice.net har dekning på de samme stedene som i fjor påske. Her får du oversikten for 2009:

TettstederLINKTelenorNetcom
BeitostølenKrysse avKrysse avKrysse av
BlefjellKrysse avKrysse av 
EikedalenKrysse av Krysse av
Fagernes/AurdalKrysse avKrysse avKrysse av
FilefjellKrysse av  
GaustablikkKrysse av delvis
GeiloKrysse avKrysse avKrysse av
GolKrysse avKrysse avKrysse av
GrongKrysse avKrysse av 
GålåKrysse avKrysse avJa 
HafjellKrysse avKrysse avKrysse av
Haglebu/Sigdal Krysse avKrysse av
HemsedalKrysse avKrysse avKrysse av
Hol Krysse avKrysse av
HovdenKrysse avKrysse avKrysse av
KongsbergKrysse avKrysse av 
KvitfjellKrysse avKrysse avKrysse av
LifjellKrysse avKrysse avdelvis
MeråkerKrysse avKrysse av 
Narvik/NarvikfjelletKrysse avKrysse avKrysse av
NesbyenKrysse avKrysse avKrysse av
NorefjellKrysse avKrysse avKrysse av
OppdalKrysse avKrysse avKrysse av
RaulandKrysse avKrysse av 
RøldalKrysse avKrysse av 
SirdalKrysse avKrysse avdelvis
SjusjøenKrysse avKrysse avKrysse av
SkeikampenKrysse avKrysse avKrysse av
StrynKrysse av  
TrysilKrysse avKrysse avKrysse av
TustenKrysse av Krysse av
UstaosetKrysse avKrysse avKrysse av
UvdalKrysse avKrysse avKrysse av
ValdresKrysse avKrysse avkun Aurdal
VassfjelletKrysse av delvis
VierliKrysse av Krysse av
Vikersund Krysse avKrysse av
VossKrysse avKrysse avKrysse av
VrådalKrysse av Ja 
ÅlKrysse avKrysse avKrysse av


Telenor oppgraderer 
Samtlige 3G-stasjoner fra Telenor er oppgradert til turbo-3G, i tillegg til at arbeidet med å oppgradere til 7,2 Mb/s er i gang. Det betyr at du kan få høyere hastigheter på 33 vintersportssteder.
 - Vår turbo-3G-dekning skal utmerke seg som den aller beste med hensyn til kvalitet og kapasitet. At Telenor har doblet hastigheten på 33 vintersportssteder, gir bedre kapasitet og økt brukeropplevelse for våre kunder, og vi forventer at majoriteten av våre 3G-stasjoner vil håndtere trafikkpåtrykket slik at kundeopplevelsen vil være god, sier dekningsdirektør Bjørn Amundsen i Telenor.


De 33 vinterporsstedene som Telenor har oppgradert hastigheten på er Hovden, Kvitfjell/Spidsbergseter, Lifjell, Sjusjøen/Storåsen, Blefjell, Røros, Gulsvikfjell, Norefjell, Skeikampen, Fidjeland, Gol, Gålå, Hemsedal, Trysil, Tuddal, Savalen, Geilo, Tyin, Norefjell, Rauland, Narvik skisenter, Voss, Nesbyen, Hafjell, Treungen, Beitostølen, Valdres alpinanlegg m/hytter, Ål, Rondablikk, Skramstadsetra, Uvdal, Bortelid, Oppdal.
(Artikkelen fortsettes.)

Bedret kapasitet fra Netcom
Også Netcom har forbedret kapasiteten i 3G-nettet i forkant av påsken. Når mange brukere er tilknyttet de samme basestasjonene på samme tid, kan fort hastigheten bli begrenset. Dette vil Netcom prøve å unngå på de mest populære påskedestinasjonene.

- Vi har bygget ut godt for å ta unna den økte bruken på de stedene hvor folk oppholder seg i påsken, og satser på at dette vil gå veldig bra. Spesielt Trysil, Hemsedal, Beitostølen, og Hafjell har veldig god kapasitet. Men man kan aldri gardere seg hundre prosent - eksempelvis sitter folk tradisjonelt sett mer inne ved dårlig vær, og da går bruken gjerne opp. Jo flere som er på nett, jo strammere blir kapasiteten, sier kommunikasjonsrådgiver Ingrid Kristensen i Netcom til Mobilen.no.

- Et godt råd for å oppnå topp surfeglede er å være på nett utenom "rushtiden". På samme måte som man for å unngå å sitte i kø, gjerne prøver å kjøre til og fra fjellet utenom i de verste utfartstidene, kan man for eksempel sjekke påskeværet eller lese nyhetene på mobilen på andre tidspunkt enn om kvelden, legger hun til.
(Artikkelen fortsetter under bildet.)

Stille fra Ice.net
Mobilen.no har ikke klart å komme i kontakt med noen fra Ice.net som kan uttale seg på vegne av selskapet om dekningen i påsken. Vi antar imidlertid at det har skjedd få endringer siden i fjor, ettersom Ice.net har slitt for å unngå konkurs.

Selskapet ble nylig kjøpt opp av amerikanske Access Industries, men inntil videre er tilbudet som før.

Sjekk dekningen dit du skal
Det kan være store variasjoner i dekningsgraden på de ulike plassene fra de tre tilbyderne. Du kan derfor få mer nøyaktig informasjon ved å sjekke dekningskartet til din tilbyder:

Dekningskartet til Netcom
Dekningskartet til Telenor
Dekningskartet til Ice.net

Mer om
annonse