Til hovedinnhold

NRK med piratteknologi

NRK har sagt at de ønsker å få ut mest mulig av det innholdet de produserer i flest mulig kanaler og plattformer. Nå satser de for fullt på fildeling.

NRK lanserer egen tracker

Fildeling blir ofte omtalt som piratteknologi da pirater har oppdaget at denne teknologien fungerer ypperlig for å laste ned musikk, filmer og andre filer via nett. NRK har også oppdaget at denne teknologien er nyttig. De har derfor satt opp en egen tracker for bedre å kunne dele innholdet de legger ut.

Ved fildeling benyttes trackeren som en server for å koble de forskjellige brukernes maskiner sammen og for å sikre en stabil overføring. Når maskinene er koblet sammen skjer fildelingen uavhengig av trackeren, men for å komme i gang er altså et slikt koblingspunkt nødvendig. Ifølge NRK Beta er det for å sikre stabil overføring og for bedre å kunne føre statistikk at NRK nå setter opp et slikt system.

Legger ut mer innhold

Tidligere har NRK lagt ut serien "Nordkalotten 365" for nedlastning. Senere har de også lagt ut deler av "Forbrukerinspektørene", "Kometkameratene", Deler av "Halvseint" og alt innhold produsert av "Radioresepsjonen". NRK vil samtidig feire lanseringen av den nye trackeren ved å legge ut den siste sesongen av serien "Der ingen skulle tru at nokon kunne bu".
- I utgangspunktet kan det høres ut som galskap å velge noe som klinger så gammeldags. Men det klinger ikke gammeldags hos våre seere. Det er et av NRKs mest populære program og statistikken viser at det også er svært populært blant ungdom. Og sist men ikke minst: vi har rettigheter til å dele denne serien på denne måten, skriver NRK Beta på sine sider.
Serien legges ut i full kringkastningskvalitet og NRK legger samtidig ved tekstfiler for hørselshemmede og andre som måtte ønske teksting. Torrentfilene kan lastes ned via NRK Beta. Her finner du også oppskrift på hvordan du går frem for å laste ned serien. Hos NRK Beta finner du også alt annet NRK har lagt ut som kan lastes ned via fildeling.

annonse