Til hovedinnhold

«The Z» skal være den mest avanserte spillmusen noensinne

2000 kroner for en Kickstarter-mus som kan tiltes.

Kickstarter

Spillmus finnes i mange varianter og fasonger, og nå har det kommet en modell som lanseres med ganske djerve karakteristikker. Swiftpoints nye spillmus «The Z» beskrives nemlig som den mest avanserte spillmusen noensinne.

The Z er lagt ut på nettstedet Kickstarter, hvor den nå søker folkefinansering. Det spesielle med musen er først og fremst at den både kan «vippes» fra side til side, samt «dreies» rundt på mens den ligger stille.

Flere bruksområder

Disse to funksjonene er ment å fungere som ulike kontrollmetoder i spill. Vippefunksjonen kan for eksempel brukes i bilspill til å svinge på hjulene i samme retning som musen vippes, eller lene seg ut fra dekning i skytespill.

Når det gjelder dreiefunksjonen kan denne blant annet brukes til å se seg rundt i skytespill mens man løper, på samme måte som man for eksempel kan gjøre med den ene tommelstikken når man spiller med håndkontroller.

Vippe- og tiltefunksjonen legger også til rette for svært mange klikk-kommandoer, ved at du kan programmere knappene til å gi ulike kommandoer avhengig av hvilken retning du vipper eller tilter musen i.

Ganske dyr

Musen har videre hele 17 knapper, og fire av dem har i tillegg en «Force Touch-funksjon som registrerer hvor hardt du trykker. Dermed kan du for eksempel zoome helt inn med kikkertsiktet i skytespill ved å trykke museknappen helt inn, i stedet for å måtte trykke to ganger.

Som alltid med Kickstarter-prosjekter gjenstår det å se hvordan musen fungerer i praksis, selv om den ser ganske imponerende ut på papiret. Den har samlet inn 177 000 dollar av et mål på 140 000 dollar med 37 dager igjen, så den har i alle fall nådd målet.

Prisen vil ligge på 230 dollar, cirka 2000 kroner, så den er ikke direkte billig. Salget skal etter planen starte i desember. Les mer på Kickstarter, og se også video under.

Haster det med å få tak i en ny spillmus? Vi har kåret de beste modellene på markedet »

annonse