Nyhet

Undervannsdrone har blitt en braksuksess på Kickstarter

Lar deg filme verden fra et helt nytt perspektiv.

Kameradroner er nok fremdeles noe de fleste forbinder med flyvende maskiner, men flere produsenter har etter også begynt å fatte interesse for undervannsverdenen. Nå har det dukket opp en ny undervannsdrone på finansieringsnettstedet Kickstarter som mildt sagt har gjort braksuksess.

Dronen heter «Trident» og skal ifølge utviklerne være både rimelig, enkel i bruk og attpåtil så kompakt at du kan stappe den i en bag eller koffert.

Bruker Wi-Fi-bøye

Trident drives av to små propeller på baksiden som gir fartøyet en toppfart på 2 meter per sekund, samt en propell på toppen for opp- og nedstigning. Dronen skal også et nøye utarbeidet, hydrodynamisk design som utvikleren sier legger til rette for ekstra smidig manøvrering.

Foto: Kickstarter

Produktet kommer også med lys i fronten, og i midten befinner det seg et HD-kamera, uten at det foreligger noen flere tekniske detaljer om kameraet. Videre er Trident festet til en kabel på 25 meter.

Denne kabelen er igjen koblet til en Wi-Fi-«bøye» som kommuniserer trådløst med for eksempel en bærbar PC eller nettbrett. Bøyen er designet for å både legges i vannet, eller plasseres på for eksempel bryggen eller i en båt.

Knallsuksess på Kickstarter

Programvaren som brukes til å styre dronen er basert på den åpne «OpenROV»-kildekoden, som stadig er i utvikling og tilgjengelig på nettet. Dronen kan for øvrig dykke helt ned til 100 meter, og om du ønsker å gå dypere enn 25 meter kan du skifte ut den medfølgende kabelen.

Trident har ellers et innebygget batterid som skal gi rundt tre timer med bruk. De ytre dimensjonene er på 40 cm x 20 cm x 8 cm, og vekten ligger på 2,9 kilogram. På Kickstarter har dronen samlet inn vanvittige 597 000 dollar av et mål på bare 50 000 dollar, noe som må sies å gjøre prosjektet til en braksuksess.

Den endelige forbrukerversjonen er ventet å være klar for salg i november neste år til en pris på 1200 dollar, litt i underkant av 10 000 kroner pluss moms og frakt. Produsenten sender til hele verden, som altså skulle bety at vi kan få tak i den her på berget også. Se mer informasjon på Kickstarter og i videoen under.

Her er en annen undervannsdrone: «Fathom» er et brukervennlig verktøy for undervannsfotografene »

Les også
Denne dronen dro inn rekordsum på Kickstarter – nå har produsenten forlatt hele prosjektet
Les også
Denne rimelige kameradronen er beregnet på nybegynnere
Les også
Denne skal gjøre dronefotografering enkelt for alle mobilbrukere
Les også
Her er den første «hybrid-kameradronen»
Les også
Denne kameradronen filmer i 4K-oppløsning
annonse