Til hovedinnhold

Dette er Acers nye og lekre aluminiums-Chromebook

«Chromebook 14» har nå fått norsk pris.

Acer

For en drøy måned siden dukket det opp ubekreftede opplysninger om at Acer skulle lansere en MacBook Air-aktig Chromebook-maskin. I forbindelse med et pressearrangement i New York har Acer nå formelt kunngjort maskinen, som betyr at den norske prisen også foreligger.

«Chromebook 14», som maskinen heter, vil bli lansert i Europa neste måned, og i Norge vil prisen ligge på 2390 kroner.

To skjermvarianter

Når det gjelder tekniske spesifikasjoner er maskinen ifølge Acer den første Chromebook-modellen som byr på Intels seneste Skylake-arkitektur under panseret, selv om de nøyaktige prosessoralternativene ennå ikke foreligger.

Som navnet antyder har PC-en en 14-tommers skjerm, som har full HD-oppløsning på 1920 x 1080 piksler. Den kan imidlertid også leveres i en noe rimeligere utgave med 1366 x 768 piksler.

Ellers kommer maskinen med enten 2 GB, 4 GB eller 8 GB minne, samt enten 16 GB eller 32 GB lagringsplass. Her er det altså tenkt at all lagring skal skje i "skyen". Tilkoblingsmulighetene omfatter DisplayPort, HDMI, to USB 3.1 Type-C-porter, tre USB 3.1 Type-A-porter, 802.11ac Wi-Fi og Bluetooth 4.2. Et 720p-webkamera er også på plass.

Acer

Metallpakket og hardfør

Som tidligere antydet er den nye Chromebook-modellen ikke minst pakket inn i aluminium, og ifølge Acer tåler den også en skikkelig trøkk. Den skal være testet etter militærstandarden MIL-810G og takler fall på opptil 1,2 meter og trykk på opptil 60 kilogram.

Den skal heller ikke ha problemer med høye og lave temperaturer, fuktighet og støv. PC-en har også et sprutsikkert tastatur som benytter et spesielt «avløpssystem» under tastaturet og pekeplatern, som leder væske bort fra de indre komponentene.

Batteritiden skal for øvrig ligge på 12 timer for HD-versjonen, og 10 timer for utgaven med full HD-oppløsning. Acer understreker at spesifikasjonene varierer i de ulike regionene, så akkurat hvilke utgaver vi får her til lands er ennå ikke helt klart. Under kan du se en liten reklamefilm for maskinen.

Acer slapp også en projektor for litt siden: Predator Z850 er for spillere og har svært kort kastelengde »

(Kilde: Pressemelding)

annonse