Nyhet

Se den utrolig 12K-timelapsen av Los Angeles

Lar deg beskue storbyen i vanvittig detalj.

Timelapse-videoer kan være vakre saker i seg selv, men når man skrur opp oppløsningen til ekstra høye nivåer blir inntrykkene gjerne forsterket ytterligere, noe vi blant annet har sett i form av norske 4K-timelapse-filmer. Nå har The Verge plukket opp en ny timelapse-video i heftig oppløsning.

Videoen er lagt ut på nettstedet Vimeo og viser den amerikanske storbyen Los Angeles i hele 12-oppløsning, noe som gir oss mulighet til å beskue de urbane omgivelsene i ekstrem detalj.

32 terabyte

Filmen, som varer i drøye fem minutter, tar for seg mange ulike områder av byen og zoomer inn på spesifikke områder for å vise frem den høye oppløsningen i all sin prakt.

Videoen lar deg studere gatelivet på nært hold.

Fotografen Joe Capra benyttet et kamera av typen Phase One XF IQ3 100, som er et 100 megapikslers kamera. Han skriver på Vimeo at det var en ny programvareoppdatering med en ny timelapse-modus som gjorde det mulig å enkelt lage timelapse-videoer i så høy oppløsning.

Capre fortalte The Verge at filmen består av til sammen 50 000 bilder i 100 megapiksler, noe som naturlig nok tar opp en del plass. Faktisk var råvideoen på intet mindre enn 32 terabyte. Under arbeidet skal PC-en ha krasjet mange ganger.

Om det var verdt arbeidet kan du selv avgjøre ved å ta en titt på videoen, som du kan se under.

Nå kan du enkelt bygge et hjemmelaget timelapse-kamera med Raspberry Pi: Adafruit forteller deg hvordan »

Les også
Slik brukes roboter til å sikre blinkskuddene under OL i Rio
Les også
Dette er et timelapse-kamera du kan lage selv – og ha på deg
annonse