Nyhet

Denne driveren gir deg bedre VR-opplevelse

Men, AMD kutter kanskje støtte for noen systemer.

I disse dager starter VR-eventyret. Oculus har så vidt begynt utsendelsene av sin Rift (Ekstra), mens HTCs Vive straks er på vei til de første heldige i posten.

I den forbindelse har både AMD og Nvidia slupper oppdaterte drivere for sine respektive grafikkort. De nye driverne satser på å gi deg som er tidlig ute med VR en silkemyk opplevelse.

Ikke bare fokus på VR

Vår journalist er dypt inne i sin egen VR-verden med HTC Vive.

Nvidia har i sin ferske GeForce 364.72-driver gjort optimaliseringer for VR-hodesett, men driveren inneholder også feilrettinger og ytelsesforbedringer for neste måneds storspill, DirectX 12-tittelen Quantum Break og Dark Souls 3.

AMD har som nevnt også gjort ulike optimaliseringer for å gi Radeon-eiere en god start på VR-opplevelsen. I tillegg skilter deres Radeon Crimson 16.3.2-driver med en rekke mindre feilrettinger og bedre Crossfire-støtte i Hitmans DirectX 11-modus.

Dropper støtte for 32-bit Windows?

Samtidig som AMD lanserer sin VR-klare driver kan en spekulere i hvorvidt selskapet vil droppe 32-bits drivere fra fremtidige oppdateringer og nye grafikkort. Da vi forsøkte å laste ned 32-bit drivere for den forholdsvis ferske Fury-serien til Windows, møttes vi kun av en hjelpeartikkel, og ingen driver. Artikkelen fortalte oss at «grafikkort i Radeon Fury og Radeon 300-serien er utformet for å yte best og være stabile på et 64-bit-system».

Meldingen fortalte ikke i klartekst at 32-bit-drivere ikke lenger vil tilbys, men om AMD virkelig skulle vise seg å slutte og lage 32-bits drivere for nyere grafikkort, gir dette faktisk mening. 32-bit-systemer og nye, kraftige grafikkort går nemlig svært dårlig sammen, ettersom disse ikke klarer å utnytte en minnekapasitet på over 4 gigabyte – en mengde moderne grafikkort ofte enten matcher eller overstiger.

Det nylig lanserte proffkortet «AMD Radeon Pro Duo» har ennå ikke fått noen 32-bit driver, og dagens signaler fra AMD reduserer sjansen betraktelig for at denne noen gang blir å se.

Microsoft har tilbudt 64-bit versjoner av Windows i over ti år, og alle som vurderer et nyere grafikkort vil også ha maskinvarestøtte for 64-bits operativsystemer.

– HTC Vive er den morsomste dingsen jeg har prøvd:
Vår journalist fikk inntrykk han sent vil glemme »

(Kilde: Fudzilla)

Les også
Oculus Rift: Oculus Rift har noen irriterende mangler
Les også
Nvidia skal gjøre VR-opplevelsen mye bedre med lynrask skjermteknologi
Les også
Nye AMD Radeon Pro Duo skal være verdens kraftigste VR-plattform
Les også
Nvidia: Så kraftig grafikkort må du ha for VR
Les også
AMD-eiere har fått noe å smile over
Les også
I dag tok AMD livet av Catalyst
annonse