Tek.no

Nyhet

Amazon slipper sin beste Kindle hittil

«Kindle Oasis» blir en «premium»-modell, men koster også deretter.

Amazon
Eigil Knudsen
14 Apr 2016 13:30

Det er en stund siden Amazon har kunngjort nye modeller av sin populære Kindle-serie av ebok-lesere, men nå ser en nykommer omsider dagens lys. Det nye ebok-leseren fra Amazon heter «Kindle Oasis» og befinner seg i seriens øverste prissegment.

I likhet med Paperwhite- og Voyage-modellene har Kindle Oasis en skjerm på 6 tommer og en oppløsning på 300 punkter per tomme, men har noen flere triks i ermet.

Letteste og tynneste hittil

Ifølge Amazon er Oasis deres aller tynneste og letteste Kindle hittil, nærmere bestemt 20 prosent lettere og hele 30 prosent tynnere enn forgjengerne. På det tynneste måler den bare 3,4 millimeter, og vekten er på 131 gram.

Den nye ebok-leseren byr ellers på et tykt, ergonomisk grep på siden, og der er det også plassert lett tilgjengelige knapper som brukes til å bytte sider. Til tross for at Kindle Oasis er både lett og tynn skal den samtidig være solid, med en kombinasjon av sterkt glass og bruk av metall i konstruksjonen.

Modellen har også ti innebygde LED-lamper, fire flere enn på Voyager, noe som skal gjøre den mer fleksibel under alle typer leseforhold. Kindle Oasis kommer ellers med et etui som kan brukes til å lade den på farten, og takket være denne løsningen skal ebok-leseren ha en samlet batteritid på flere måneder.

Lær i høy kvalitet, men ikke vanntett

Etuiet er laget av høykvalitets lær i tre valgfrie farger, som fester seg til selve Kindle-enheten ved hjelp av tolv magneter. Det er verdt å nevnte at Oasis ikke er vanntett, noe mange Kindle-brukere hadde håpet den skulle være.

Kindle Oasis er lagt ut med en prislapp på 290 dollar i den amerikanske Amazon-butikken, cirka 2400 kroner.

Dermed er den altså vesentlig dyrere enn både Paperwhite- og Voyage-modellene. Norsk pris og tilgjengelighet er ikke kjent. Mer informasjon om Kindle Oasis finner du på produktsiden.

Amazon skal også begynne å levere pakker med droner: Slik ser de nyeste prototypene ut »

(Via ZDNet)

Les også
Kobos nye lesebrett er både stort og vanntett
Les også
Vil bruke gatelys som ladestasjoner for Amazon-dronene
Les også
En egen «stikke fingeren i boken»-funksjon skal gjøre ebøker lettere å bruke
Les også
Amazons billigste Kindle har blitt lettere, tynnere og bedre
Les også
Nå får Spotify og Apple Music trolig konkurranse fra en annen gigant
annonse

Les også