Tek.no

Nyhet

Apple vil gjøre musikkstrømming dyrere for konkurrentene sine

Skal ha lagt frem forslag om høyere royalty-utbetalinger for Spotify, men slipper unna selv.

Finn Jarle Kvalheim, Tek.no
18 Juli 2016 15:45

Apple har vært i søkelyset tidligere for mulige brudd på konkurranselover i forbindelse med sin nye musikktjeneste, og nå kan det se ut til at selskapet prøver seg på et nytt fremstøt som kan gjøre det vanskeligere for konkurrentene.

Avisen The New York Times melder nemlig at Apple har sendt et forslag til amerikanske myndigheter om en «forenkling» av royalty-systemet som strømmetjenestene benytter til betaling av artister.

Dyrere for Spotify

Den foreslåtte forenklingen går ut på å innføre en flat sats på 9,1 cent i royalty per 100 ganger en låt spilles. Som New York Times peker på vil dette imidlertid innebære vesentlig høyere utbetalinger for Apples erkekonkurrent på strømmemarkedet, Spotify.

Apple går tilsynelatende etter Spotify med sitt nye forslag.
endermasali/Shutterstock.com

Samtidig vil de nye satsene i forslaget ikke gjelde for Apple selv, siden selskapet har inngått direkte avtaler med plateselskapene, og dermed ikke omfattes av de føderale bestemmelsene som Apples forslag er ment å endre.

Kritiserer gratistilbudet

Apples dokument skal også ha inneholdt avsnitt som kritiserer gratistilbudet som blant andre Spotify opererer med, og som Apple Music ikke tilbyr.

Forslaget til Apple skal ikke være offentliggjort, men en talsperson for selskapet bekreftet at forslaget er blitt sendt, dog uten å komme med ytterligere kommentarer.

Amerikanske Copyright Royalty Board, den statlige instansen som setter royalty-ratene, skal for øvrig også motta forslag fra Google, Spotify, Amazon og Pandora, men det er ennå uvisst hva innholdet i disse er.

En annen konkurrent til Apple er Tidal: Den tjenesten har nå endelig fått støtte for Chromecast »

Les også
Spotify soper inn nye abonnenter
Les også
Med Spotifys nye, personlige spilleliste går du ikke glipp av nye låter fra favorittartistene
Les også
Snart blir Apple Music helt ny
Les også
Spotify holder ennå god avstand til Apple Music
Les også
Tidal saksøkes for å ikke betale artister
annonse

Les også