Tek.no

Nyhet

Ryan lagde sitt eget berøringssensitive smartspeil

Det neste medlemmet av smarthjemmet?

YouTube
2 Mai 2016 10:51

Det smarte hjemmet har allerede blitt ganske velfylt, men det finnes ennå en del husholdningsgjenstander som har til gode å bli utstyrt med «smarte» egenskaper. Nå har en kreativ sjel laget noe som definitivt tilhører sjeldenhetene, nemlig et smartspeil. Det melder Tech insider.

Det unike speilet er laget av ingeniøren Ryan Nelwan og kan utvilsomt bidra til å gjøre oppholdet på badet mye mer produktivt om morgenen.

Berøringssensitivt

Vi har riktignok sett eksempler på smarte speil før, men én av egenskapene som gjør Nelwans variant noe mer oppsiktsvekkende er at det har full berøringsstøtte, og kan dermed brukes omtrent som et digert nettbrett.

YouTube

Speilet har blant annet en egen «app-knapp» som du kan trykke på for å åpne diverse applikasjoner, og man kan både spille musikk og kjøre YouTube-videoer på speilet. Volumet justeres ved å simpelthen stryke opp og ned med to fingre samtidig, og virtuelt tastatur er også på plass.

Om man for eksempel spiller av videoer kan videovinduet fritt flyttes rundt slik at det ikke er veien om man skal bruke selve speilet til å gjøre seg klar for dagen.

Kan kobles til andre smartdingser

Speilet er også koblet opp mot andre smartenheter i hjemmet. I demonstrasjonsvideoen viser Nelwan for eksempel hvordan speilet kan brukes til å justere en Nest-termostat ved å gjøre en sirkulær bevegelse med to fingre på speilet.

I hjørnene vises informasjon om tid, dato og vær, samt tiden det vil ta å reise til jobb fra akkurat der du befinner deg. Dersom du er i fare for å komme for sent på jobb, vil speilet gi deg en melding, og fra det samme vinduet kan man bestille en Uber-taxi.

Speilet er «alltid på», men har en sovemodus for å spare strøm, og er basert på programvare som ingeniøren selv har laget. Det hele er riktignok ennå kun en teknologidemonstrasjon, og det er uvisst om eller når en kommersialiering vil skje. Videoen av speilet ser du under.

Ryan er ikke den første som har gjort dette:
Slik lagde Google-ingeniøren sitt eget smartspeil fra scratch »

Les også
Dette smarte speilet kan finne feilene i ansiktet ditt og skrive ut «sminke» for å fikse dem
Les også
Samsungs Galaxy-surfebrett er ikke en aprilspøk
Les også
Nest har gjort smarthusene enda smartere
Les også
Mozilla vil lage en personlig assistent som skal hjelpe deg i smart-hjemmet
Les også
Da Google-ingeniøren ikke fant et smart-speil i butikken, lagde han sitt eget
annonse