Tek.no

Nyhet

Peter Sunde er dømt til å betale 3,3 millioner kroner i erstatning

Fire store plateselskaper vil ha pengene sine tilbake.

Wikipedia
17 Juni 2016 12:43

Etter at den delvis norske medgrunnleggeren av The Pirate Bay, Peter Sunde, slapp ut av fengselet i november 2014 har det nok vært antatt at sagaen var over for hans del. Nå melder TorrentFreak at dette ikke er tilfellet likevel.

En distriktsrett i den finske hovedstaden Helsinki har nemlig dømt Sunde til å betale 350 000 euro, cirka 3,3 millioner norske kroner, i erstatning til innholdsprodusenter. Saken dukket først opp hos finske Digitoday.

Fire plateselskaper

Det er de fire store plateselskapene Sony Music Entertainment Finland, Universal Music, Warner Music og EMI Finland som har rettet kravet mot The Pirate Bay-grunnleggeren.

Gil C/Shutterstock.com

Selskapene hevder at musikken til 60 av deres artister har blitt delt ulovlig gjennom torrentnettstedet. De fire holder Sunde ansvarlig, selv om det ikke foreligger beskyldninger om at han personlig deltok i ulovlig fildeling.

Truer med ytterligere 9,4 millioner

I tillegg til den nevnte erstatningssummen skal retten også ha truet med en bot på hele én million euro, cirka 9,4 millioner kroner, dersom innholdet ikke fjernes fra The Pirate Bay. Sunde har som kjent ikke lenger noe å gjøre med nettstedet, så det er uvisst akkurat hvordan dette kravet skal innfris.

Både Peter Sunde og de andre medgrunnleggerne Fredrik Neij og Gottfried Svartholm skylder allerede store pengesummer til innholdsprodusenter, og det er ennå uvisst om eller når alt dette faktisk vil bli betalt.

Ifølge EU taper musikkindustrien store summer på piratkopieringen: En ny rapport viser hva slags tall det er snakk om »

Les også
Kim Dotcom jobber med en oppfølger til MegaUpload
Les også
Nå slår The Pirate Bay-grunnleggeren tilbake mot plateselskapene
Les også
EU: – Så mye taper musikkindustrien på piratkopieringen
Les også
PirateBay.se blir overført til den svenske stat
Les også
Kopierer «Crazy» 100 ganger i sekundet
annonse