Til hovedinnhold

Vil ha Iphone til Telenor

Etter at det ble kjent at Netcom gikk av med seieren om å selge Iphone 3G i Norge har Forbrukerombudet vært kritiske til en slik avtale. Spesielt har betingelsene og eksklusiviteten gjort ombudet bekymret.
Nå har de hatt en lengre prat med den norske Iphone-distributøren, noe som tydeligvis viser at Netcom ikke har gjort noe som bryter med norsk lov eller retningslinjer som er satt.
- Møtet var klargjørende, og vi er godt fornøyd med dialogen i har med Netcom, sier forbrukerombud Bjørn Erik Thon i en pressemelding.

Følger reglene
Forbrukerombudet har fått klarhet i alle spørsmålene de hadde og det viser seg at betingelser knyttet til bindingstid, operatørlås og nedtrappingsgebyr er i samsvar med krav ombudet tidligere har stilt til mobilbransjen.
Netcom opererer med bindingstid på 12 måneder som er maksimal bindingstid i dette landet. Samtidig er det klart at forbrukeren kan si opp avtalen umiddelbart etter kjøp ved å betale et avbruddsgebyr.
Vil ha norsk åpning
Selv om Forbrukerombudet tydeligvis er fornøyd med dialogen med Netcom for øyeblikket, lar de ikke saken ligge. De ønsker at flere norske operatører skal få anledning til å selge den populære mobilen.
- Jeg registrerer at NetCom har en eksklusiv avtale nå, men jeg håper at Apple i den nærmeste fremtid vil åpne opp for salg til andre aktører, slik de har gjort i enkelte andre land, sier Thon.

Mer om
annonse