Tek.no

Nyhet

– iPhone 6S får bedre kamera både foran og bak

Ryktet skal stamme fra fabrikken som produserer Apple-mobilen.

Omar Jordan Fawahl/Flickr
3 Juli 2015 18:00

Lanseringen av årets Apple-toppmodel nærmer seg med stormskritt, og som vanlig har ryktemølla begynt å få fart på seg. De ferskeste ryktene stammer fra dokumenter som angivelig ble lekket fra den taiwanske iPhone-fabrikken Foxconn, skriver Slashgear.

Noen som kan kinesisk? Dette skal være kilden til ryktene. Foto: Sina Weibo

Der kommer det frem at den kommende iPhone 6S trolig får bedre kamera både foran og bak. Hovedkameraet ser ut til å være et 12-megapikselkamera som vil la deg ta videoopptak i 4K-oppløsning, selv med 240 fps (bilder per sekund), som gir en «slow motion»-effekt. iPhone 6 har til sammenligning et kamera som kan ta bilder med 8-megapikseloppløsning og videoopptak i 1080p.

Selfie-kameraet blir ifølge ryktet oppgradert til et 5-megapikselkamera med vidvinkel. Tidligere har det også kommet hint i iOS 9 om at dette kameraet også får 240 fps, samt Full-HD-oppløsning. Dagens frontkamera tar bilder med 1,2-megapikseloppløsning og filmer i 720p.

Dersom denne infoen stemmer, virker det som om Apple henter inn litt av mobilkameraforspranget som Samsung og LG har på sine toppmodeller i øyeblikket.

Troverdig kilde?

KJuma la også ut spesifikasjonene for hodetelefoninngangen på den kommende iPhone-modellen. Foto: Sina Weibo

Slashgear, som er et anerkjent teknologinettsted, er likevel litt skeptiske til om det er hold i ryktene. De stammer nemlig fra en relativt ukjent mikroblogger ved navn KJuma på det sosial mediet Sina Weibo, og dokumentene ser ut til å være ganske enkle i utformingen. Nettstedet tror imidlertid på at bedre kamera vil bli en av nyhetene, noe tidligere rapporter også har antydet.

KJuma varsler for øvrig at iPhone 6S (hvis det blir navnet) kommer i salg 25. september i Kina. Videre rapporterer han at den nye modellen ikke vil komme i fargen «Rose Gold», men snarere i en kraftigere rosa-farge. Det samme har Wall Street Journal meldt tidligere.

Vil du vite mer om hva som kan komme på iPhone 6?
Analytikeren som «alltid» har rett har tittet i iPhone-spåkula »

(Kilde: Slashgear)

Les også
– iPhone 6S blir tykkere, bredere og lengre
annonse

Les også