Nyhet

Bitcoin-børsen MtGox skal ha svindlet brukerne

Kan ha løyet om summen som forsvant etter rekordtyveriet.

Det oppstod full krise i Bitcoin-leiren forrige måned da det ble klart at en alvorlig sikkerhetsfeil førte til at den store Bitcoin-børsen MtGox ble frastjålet hele 744 000 Bitcoins. Det tilsvarer godt over 2 milliarder norske kroner, noe som gjør det til et av tidenes største tyverier.

Dette har ført til at mange kunder har tapt store summer, og noe som har økt frustrasjonen ytterligere er at MtGox, som nå er under etterforskning, ennå ikke har lagt alle kortene på bordet når det gjelder hvordan den gigantiske glippen kunne skje.

Som nettstedene Cnet og Forbes melder har en gruppe hackere nå brutt seg inn i flere MtGox-servere for å finne svar på spørsmålene fra Bitcoin-samfunnet. Det de imidlertid hevder å ha funnet i stedet er beviser på at MtGox faktisk har svindlet kundene sine.

Kan ha beholdt store mengder Bitcoin

Basert på data som er hentet ut av selskapets servere hevder hackerne at MtGox sitter på en Bitcoin-beholdning på til sammen 951 000, mens summen som selskapet har oppgitt i konkurssøknaden kun er på 850 000, inkludert den summen selskapet selv skal ha tapt etter tyveriet.

Det betyr altså at MtGox tilsynelatende har løyet om hvor mange Bitcoin som ble stjålet og beholdt differansen selv, noe som i så fall er å betrakte som en grov svindel av sine mange brukere.

Dataene som hackerne skal sitte på er komprimert i en ZIP-fil på 716 MB som hackerne la ut på MtGox-sjefen Mark Karpeles sin Reddit-konto og personlige blogg, som de altså brøt seg inn på for å offentliggjøre funnene.

Skal ha blitt bekreftet av brukere

Filen skal blant annet inneholde finansielle opplysninger relatert til MtGox-selskapet, en oversikt over mer enn én millioner transaksjoner og personlig informasjon om Karpeles.

Det er noe uvisst om opplysningene til hackerne faktisk er riktige, men ifølge Cnet har flere brukere på Reddit bekreftet å ha kjent igjen mye av dataene som hackerne publiserte, noe som indikerer at dokumentene er autentiske.

Både Cnet og Forbes har kontaktet MtGox for kommentarer, men enn så lenge uten hell, så det er bare å vente på oppdateringer i saken.

Mannen bak Bitcoin er en mystisk fyr: Journalist hevder nå å ha funnet ham »

(Kilder: Cnet, Forbes)

Les også
100 hackere arrestert i storstilt politiaksjon
Les også
Millionerstatning etter hull i verdens største BitCoin-børs
Les også
Target-hackerne angrepet av andre hackere
Les også
Bitcoin-kræsjet kan være et av tidenes største tyverier
Les også
Nå er det full krise for Bitcoin
Les også
Ny trojaner kan stjele Bitcoin-samlingen din
Les også
Slik bruker du Internett-pengene Bitcoin
annonse