Til hovedinnhold

Dette dekselet gir Galaxy S6 minnekort-støtte og mer batteritid

Men det går på bekostning av utseendet.

Incipio

Da vi anmeldte Samsungs nye flaggskipmobil Galaxy S6 i mars kunne vi konstatere at modellen både sprenger rekorder og at det er fint lite å utsette på mobilen, noe som gjorde at vi så oss nødt til å klaske til med toppkarakteren.

Noen ytterst få ankepunkter var det likevel, først og fremst manglende minnekort-støtte og manglende mulighet til å bytte batteri selv. Som blant andre Android Authority melder går det imidlertid nå an å kompensere for dette med et nytt deksel.

Gir mye mer lagringsplass og batteritid

Selskapet Incipio, som spesialiserer seg på diverse tilleggsutstyr til blant annet Apple- og Samsung-enheter, har nå lansert et nytt deksel til Galaxy S6 og S6 Edge som gir mobilene både minnekortstøtte og mer batterikapasitet. Dekselet heter Offgrid.

Offgrid-dekselet vil gjøre mobilen vesentlig større og tykkere. Foto: Incipio

Offgrid, som for øvrig passer til begge utgavene av Galaxy S6, kommer med et batteri på 3700 mAh og plass til et mikroSD-kort på opptil 128 GB. I kombinasjon med mobilenes eksisterende batteri gir det altså en samlet kapasitet på 6250 og 6300 mAh på henholdsvis S6 og S6 Edge.

I tillegg kan du altså doble lagringsplassen som du får med de dyreste versjonene av mobilene. Det er verdt å merke seg at du imidlertid ikke kan dra nytte av begge fordelene samtidig. Dekselet kommer med en bryter som lar deg velge mellom minnekortstøtte og batteri.

Gjør mobilene mye større

Ellers vil dekselet naturlig nok også gjøre den ellers elegante S6-mobilen vesentlig større og mer klumpete. Offgrid-produktet har en tykkelse på 15,24 mm, og øker dermed livvidden til S6 med hele 8,44 mm. Lengden og bredden på dekselet er på 156 mm og 76 mm, som er henholdsvis 13 mm og 6 mm mer enn målene til S6.

På Incipios hjemmeside er Offgrid-dekselet lagt ut med en pris på 90 dollar, cirka 740 kroner med dagens kurs. Når det eventuelt blir tilgjengelig i norske butikker og hva den vil koste her til lands er ennå uvisst.

Samsung har en ny toppmodell på gang: Dette skal være bilder av Galaxy S6 Edge Plus »

annonse