Tek.no

Nyhet

– Samsung vil lansere Apple Pay-konkurrent

Vil komme med egen betalingsløsning, ifølge kilder.

LoopPay
17 Des 2014 18:37

Samsung har diskutert en avtale med et oppstartsselskap innenfor mobilbetaling, ifølge kilder nettstedet Re/code har snakket med. Planen er ifølge nettstedets kilder å lansere en løsning for mobilbetaling i 2015.

Betalingsløsningen fra det amerianske selskapet LoopPay skal gjøre det mulig for eiere av enkelte Samsung-telefoner å ta betalt ved å holde telefonen over betalingsterminalen – på samme måte som andre «kontaktløse» betalingsmetoder som Apple Pay eller norske Valyou.

Har laget prototyp for Samsung

Ifølge Re/code er det ikke klart om Samsung faktisk har inngått en avtale med LoopPay ennå eller bare er i samtaler med dem, og en av kildene sier at det er mulig avtalen ikke går igjennnom. En annen kilde sier imidlertid at det er laget en fungerende prototyp på betalingsløsningen for Samsung.

LoopPay vil støtte NFC-basert betaling, som Apple Pay, Valyou og mange andre løsninger. Men i tillegg har LoopPay en egen løsning som ved hjelp av magnetisk induksjon imiterer at du bruker et betalingskort med magnetstripe – slik at telefoner med LoopPay-maskinvare vil kunne fungere også på betalingsterminaler som ikke støtter NFC – i hvert fall i USA.

Verken Samsung eller LoopPay har villet kommentere påstandene.

Samsungs nye smartmobil med LoopPay ventes annonsert i løpet av første halvår 2015, hevder Re/code.

Det finnes mange betalingsløsninger å velge mellom:
Endelig kan du betale i butikk med mobilen »

(Kilde: Re/code)

Les også
Rema 1000 klar med mobilbetaling
Les også
Samsung vil konkurrere med Apple på mobilbetaling
annonse

Les også