Tek.no

Nyhet

Hackere overtok Teslas og Elon Musks Twitter-kontoer

«Få en gratis Tesla!»

Faksimile fra Tech Crunch/Shutterstock/Teknofil.no/montasje
27 Apr 2015 11:00
annonse

For 8 måneder siden lovte Tesla en kjempebelønning til personer som greide å hacke selskapets Model S-biler. Så langt har ingen klart dette, men det noen derimot klarte tidlig søndag morgen var å hacke selskapets Twitter-konto. Som om det ikke var nok, overtok de også like godt Tesla-sjef Elon Musks Twitter-konto og Teslas hjemmesider, ifølge TechCrunch.

Nede i flere timer

Slik så det ut på selskapets Twitter-konto på søndag. Foto: Faksimile fra Tech Crunch

Mer

Det første hackerne gjorde da de overtok Twitter-kontoene, var å endre brukernavnene fra «Elon Musk» og «Tesla» til det noe mer suspekte «#RIPPRGANG». Sannsynligvis er vel dette navnet på hackergruppa, som også publiserte en rekke innlegg på Twitter-kontoene. Innleggene oppfordret blant annet til å ringe et oppgitt nummer, hvorpå du skulle få en gratis Tesla Model S.

La oss kjøpe Tesla! Nei, vent nå litt... Foto: Skjermdump

Nummeret ser ut til å tilhøre en datamaskinreparatør i Illinois, og TechCrunch mener derfor at hackernes mål kan ha vært å oversvømme selskapet med opprop. Ren moro, altså.

annonse

Sannsynligvis ville hackerne bare ha oppmerksomhet og en dose latter på kjøpet, men Tesla ser nok ikke noe blidere på saken av den grunn.

Hva som faktisk har skjedd, vil vi nok få vite senere. Men at Tesla er lite fornøyde med hackingen er det nok liten tvil om.

Teslas fremtid har ikke alltid vært like sikker:
Google var et pennestrøk unna Tesla-oppkjøp »

(Kilde: TechCrunch)

annonse

Les også