Til hovedinnhold

– Ny Apple TV kommer i september

Apple slipper trolig mer enn bare en ny iPhone til høsten.

Det er over tre år siden Apple slapp den forrige utgaven av streamingboksen Apple TV, og i mellomtiden har konkurrenter som Google Chromecast blitt stadig mer utbredt.

Nå skriver imidlertid John Paczkowski fra Buzzfeed at Apple vil slippe en ny Apple TV sammen med den nye iPhonen i september. Paczkowski har et rykte på seg for å treffe godt på Apple-spådommer, og han har angivelig et godt kildenettverk nært Apple.

Dette er nytt

Ifølge Buzzfeeds kilder kan vi forvente en rekke oppgraderinger fra 2012-modellen:

  • Tynnere og penere utseende
  • Oppgradert maskinvare med Apples A8-prosessor
  • Utvidet lagringsplass
  • Forbedret grensesnitt med støtte for stemmestyring via Siri
  • Ny fjernkontroll med berøringsflater, som angivelig skal være en «drastisk forbedring»
  • En egen applikasjonsbutikk for skreddersydde Apple TV-apper

Det er spesielt de to siste punktene som virkelig skal skille den nye Apple TV-en fra forgjengeren. Egne apper for Apple TV har vært et stort savn for mange, og til tross for at dagens fjernkontroll får skryt for sin minimalisme, er den kanskje for enkel.

Med spesialtilpassede apper og en splitter ny fjernkontroll med berøringsstyring, kan dette bli et langt mer spennende produkt enn tidligere.

Ingen TV-streaming?

I tillegg til at det gått rykter i mange år om at Apple har jobbet med å lage en TV, har også mange spådd at de vil lansere en streaming-konkurrent til Netflix - omtrent som de har gjort med Spotify-konkurrenten Apple Music.

Buzzfeed skriver at Apple fortsatt jobber med dette, men at de ikke har signert nok avtaler med TV-selskaper til å kunne lansere det ennå. Når produktet er ferdig er det antatt at det vil bli en streamingtjeneste med månedlig betaling, hvor brukere får tilgang til både direktesendte TV-sendinger, men også et stort utvalg av TV-serier, filmer og dokumentarer.

Mens vi venter:
Er det slik nye Apple TV vil se ut?

(Kilde: Buzzfeed)

annonse