Tek.no

Nyhet

Med Ballmer på besøk

Marte Ottemo
1 Okt 2008 13:17

Etter statsministerbesøk og utviklertaler var Ballmer på besøk hos Elkjøp på Lørenskog, hvor en av verdens første Microsoft shop-in-shop-løsninger er på plass.

Vil presse prisene
Her fikk Microsoft-sjefen en omvisning av noen meget entusiastiske ansatte, og selv om Ballmer tydelig syntes butikken var litt liten – han tok seg også tid til å titte inn om Apples stand og resten av IT-avdelingene – hadde han klare meninger om hvordan Elkjøp kan selge flere programvarepakker.
- Hvorfor setter vi ikke ned prisen på denne, slik at den koster 995 kroner? sa Ballmer da han stod med en Office-pakke for hjem og studenter i hånden.
Først i verden
Microsoft Norge er stolte av å kunne vise fram den nye shop-in-shop-løsningen til toppsjefen selv.
- Vår shop-in-shop-løsning i Norge er en av de første i verden, og målet var å gi kundene og brukerne våre en bedre forståelse rundt programvaren vi tilbyr. Vi har veldig kunnskapsrike selgere fra Microsoft som skal veilede kundene, vise hvilken opplevelse man kan få med Microsofts produkter, og vise det fulle spektret av programvare vi har, sier Isabella Alveberg, direktør Windows, til Teknofil.
Har løsningen gitt en økning i antall solgte enheter?
- Vi kan ikke gå ut med spesifikke tall, men vi har først og fremst valgt denne løsningen for å kunne hjelpe kunden til å velge riktig pc, med riktig programvare til de ulike behovene han eller hun har.
Tror de fleste kjøre Windows
Vi fikk også stilt sjefen selv noen spørsmål rundt de populære, små bærbare som nå virkelig har kommet på markedet her hjemme.


LG X110 er en av de mini-bærbare som også leveres med Linux.
Vi ser stor interesse for mini-bærbare i Norge, men her har Vista ikke fått noe innpass mens Linux er blitt populært. Hvordan tror Microsoft dette markedet kommert il å utvikle seg framover?
- Vi ser at mange av disse shipper med XP, og noen med Linux. I framtiden kommer nok også disse til å være Vista-kompatible, men jeg tror mange av de som sendes ut med Linux på, ender opp med å kjøre Microsoft. Om enn ikke en lovlig versjon, sier Ballmer til Teknofil.no.
Mobil fingerstyring
Ballmer er en selverklært mobilentusiast. Elkjøp har for tiden ingen mobiler med Windows-operativsystem i sin Megastore, men Microsoft-sjefen lover at neste utgave av selskapets mobilplattform, Windows Mobile 7, også skal rette seg mot forbrukerne.
Vi har allerede sett noen skjermbilder fra det nye operativsystemet, og fingerstyring slik Iphone har gjort populært er spesielt støttet. Vi spurte Ballmer om forbedringene som ville komme.
Windows-mobiler som HTC er populære her i Norge, men har i konkurranse med Iphone fått en del kritikk for at touch-grensesnittet kun ligger som et skall på toppen. Kommer vi til å se en bedre integrasjon av denne type brukergrensesnitt i Windows Mobile 7?
- Det er definitiv noe vi jobber med produsentene for å få til, sier han.
For der Apple og andre kan integrere hardware og software innomhus, må Microsoft jobbe sammen med produsentene for å få det beste resultatet.
- Vi vil gjerne ha både i pose og sekk. Produsentene gjør en veldig god jobb, og vår programvare må virke på mange ulike typer håndsett, noen har to tommers skjerm, andre 3,8 tommer. Noen har trykkskjerm, andre ikke, det gir noen utfordringer som andre, som bare har ett håndsett å forholde seg til, ikke har, sier Ballmer til Mobilen.no, med klar henvisning til Apple.


Intet Ballmer-besøk uten en haug med dresskledte menn.
Ingen Zune-mobil
Nettopp disse utfordringene gjør jo at det ville vært svært spennende å se hva Microsoft fikk til om de utviklet både selve håndsettet og programvaren innomhus. Det har gått rykter om en egen Zune-mobil, er det realistisk?
- Jeg tror ikke vi kommer til å se noen egen Zune-mobil, ganske enkelt fordi markedet er så fragmentert. Se for eksempel på Nokia, de er størst i verden, og har likevel bare en markedsandel på 30 prosent. Og hva har Apple? Fem prosent? Ikke for det, det er sikkert god butikk for Apple, sier Ballmer.
Microsoft-sjefen lar seg heller ikke bekymre av lanseringen av Googles Android-operativsystem for mobiler.
Hvor mange operativsystem for mobiler mener du det er plass til i markedet?
- Jeg mener det kun er plass til to store mobil-OS-er i markedet, Windows Mobile og Symbian. Og så kanskje to nisje-OS-er; Blackberry i USA og Apple.

Les også
Dårlig nyttår for Zune-eiere
Les også
Se bilder av neste Windows
Les også
Microsofts satser på nytt
Les også
Upopulære Linux-maskiner
Les også
Kan få XP i nye seks måneder
Les også
- Norge best i verden
Les også
Lekker liten sak
Les også
To nye minimaskiner
Les også
Er minibærbare kun en hype?
Les også
Tviler på at Zune-mobilen kommer
annonse

Les også