Til hovedinnhold

Superabonnement fra Telenor

Fra og med neste måned, kan du tegne abonnementene Super, Super Pluss og Super Kontroll fra Telenor. Alle tre abonnementene er beregnet på deg som ønsker å kjøpe en ny mobil til subsidiert pris. I tillegg lanserer Djuice abonnementet Control+, for ungdom som vil ha en litt råere mobil med sitt abonnement.

Telenor sier til Amobil at abonnementene representerer hva folk ønsker av sitt mobilabonnement. Det er imidlertid ikke sikkert at Telenors nye ”Super”-abonnementer er spesielt lønnsomt for akkurat deg.

Det folk vil ha

Telenor sier de vil gå bort fra inkluderte ringeminutter på sine abonnementer, da de har innsett at det blir for uoversiktlig for dagens mobilbrukere.

- Abonnementene er direkte tilsvar på hva folk i dag er opptatte av at abonnement skal inneholde. For det første ønsker mange et abonnement med mobiltelefon, for det andre ønsker folk abonnement som er enkle å forstå, og for det tredje er folk selvfølgelig opptatt av pris, sier informasjonssjef Anders Krokan i Telenor, til Amobil.

(Artikkelen fortsetter under bildet.)


Informasjonssjef Anders Krokan i Telenor.

Telenor Super

Med en månedspris på 59 kroner, minuttpris på 99 øre og pris per SMS på 69 øre, hevder Telenor at du kan kjøpe en god, subsidiert mobiltelefon, hvis du binder deg til 12 måneder med abonnementet Telenor Super. Det er likevel tvilsomt at du vil få mange hundrelappene i rabatt på mobilen, ettersom månedsprisen ikke bør tilsi at du oppnår øverste subsidieringsnivå med Telenor Super.

En minuttpris på nesten en krone, bør imidlertid skremme bort de fleste mobilbrukere som faktisk bruker mobilen til å ringe med; Det kan nemlig bli dyrt i lengden, særlig når starprisen per samtale er på hele 89 øre.

Telenor Super Pluss

Stort mindre avskrekkende er heller ikke abonnementet Telenor Super Pluss. Her betaler du 129 kroner i månedspris, noe som skal bety at du får rundt 1.500 kroner i subsidiering på en ny mobiltelefon. På dette abonnementet har Telenor ulike minuttpriser, avhengig av hvilken operatør den du ringer til bruker (49-99 øre per minutt). Oppstartspris er 79 øre, og per SMS betaler du 69 øre.

Dette abonnementet kan passe for deg som ringer og sender SMS relativt sjeldent, men som likevel vil ha en ny, rå mobiltelefon.

Telenor Super Kontroll

Det tredje, nye ”Super”-abonnementet heter Telenor Super Kontroll. Abonnementsmodellen er noe annerledes, hvor du betaler 300 kroner per måned, og kan ringe og sende SMS for hele beløpet. Ringer du for mer enn 300 kroner per måned, belastes du med 1,29 kroner per minutt, 69 øre per SMS, og 69 øre i oppstartsavgift per samtale.

Hvilket subsidieringsnivå du oppnår med denne modellen, er foreløpig usikkert.

(Artikkelen fortsettes.)

 

Djuice Control+

Telenors datterselskap Djuice, kommer også med et nytt abonnementskonsept. Med Djuice Control+, en videreføring av det populære ungdomsabonnementet Djuice Control, betaler du 250 kroner i måneden, og kan kjøpe deg en litt råere mobiltelefon når du binder deg til dette abonnementet. Du ringer for 200 kroner per måned, mens de resterende 50 kronene går til ekstra subsidiering av ny mobil, samt at du får 50 tekstmeldinger til øvrige operatører per måned. (SMS er gratis mellom Djuice-kunder).

Dette abonnementet kan være svært attraktivt for foreldre som ønsker å tegne et oversiktlig abonnement til sine store barn og ungdommer. Spesielt med tanke på at du bør kunne kjøpe en ”kulere mobil” enn de aller rimeligste modellene i butikken, til en rimelig penge.

Gladnyhet

Telenor kan samtidig meddele at de kvitter seg med minimumsfakturering på deres mest populære abonnement, nemlig Telenor Frihet. Tidligere har det vært 99 kroner i minimumsfakturering på abonnementet som har minutt- og SMS-pris på 49 øre. (oppstartspris 89 øre.)

Månedsprisen på Telenor Frihet er enten null kroner, eller 199 kroner, avhengig av om du velger å kjøpe ny mobil når du tegner abonnementet.

Velg riktig abonnement

Mobilbruken varierer fra person til person, så det er dermed umulig å slå fast hvilket abonnement som er ”best”. Enten du ringer mye, middels eller lite, sender få eller mange SMS eller MMS, eller bruker minimalt eller en betydelig mengde datatrafikk, finnes det flere gode alternativer fra en rekke norske mobiloperatører.

Du bør derfor danne deg et bilde av ditt ringemønster/mobilbruk, og sjekke hvilke abonnementer som passer for deg på Ringepriser og Telepriser.

Mer om
annonse