Til hovedinnhold

Nå kan du se NRK på smartklokken

Men foreløpig bare på én spesifikk modell.

NRK/YouTube

Som så mange andre har også den gamle traveren NRK måttet kaste seg rundt for å være tilgjengelig på de stadig flere plattformene som herjer på forbrukermarkedet. Nå står en ny plattform for tur for NRK, nemlig de ennå ganske ferske smartklokkene. Dette melder selskapet selv på sin NRK Beta-hjemmeside.

Det finnes allerede NRK-applikasjoner til de ulike mobile plattformene, men den siste tiden har det imidlertid blitt jobbet med en helt ny Android-app for NRK-TV. Det er denne som nå har fått støtte for smartklokker.

Kun for Omate TrueSmart

Antallet smartklokker du kan bruke til å se NRK er imidlertid høyst begrenset. Den nye applikasjonen er nemlig ikke kompatibel med Android Wear-plattformen, som de fleste av de nye smartklokkene benytter, men derimot det fullverdige Android 4-operativsystemet.

Et av de selskapene som laget smartklokker med fullverdig Android er Umoex, som stod bak den Kickstarter-finansierte smartklokken Omate TrueSmart, som vi skrev om allerede i 2013. Ifølge NRK er det først og fremst Umeox sine produkter den nye NRK TV-applikasjonen er kompatibel med.

Hvorvidt disse produktene kan kalles smartklokker i vanlig forstand kan riktignok diskuteres, da de i all hovedsak egentlig kun er krympede Android-mobiler i klokkeformat. Uansett kan man altså nå kjøre NRK TV på disse produktene, etter at selskapet har jobbet med å tilpasse applikasjonen til alle mulige typer Android-baserte enheter.

Smått grensesnitt

NRK har laget en demonstrasjonsvideo av hvordan den nye NRK-appen fungerer på TrueSmart-klokken, og etter videoen å dømme ser selve avspillingen til å gå ganske smertefritt. Imidlertid er det tydelig at de vanlige grensesnitt-elementene er veldig små på den lille skjermen, noe NRK også påpeker.

Dette kommer selvsagt av at TrueSmart-klokken som sagt leveres med vanlig Android i stedet for et operativsystem som er tilpasset smartklokkeformatet, slik som Android Wear. NRK har ikke sagt noe om hvorvidt de planlegger en NRK-app som er kompatibel med Android Wear-plattformen, men antakelig er denne på vei.

Demonstrasjonvideoen av NRK TV på TrueSmart kan du se under.

Android Wear-klokkene har ennå ikke blitt en stor suksess: Salget går enn så lange ganske trått »

annonse