Til hovedinnhold

Tyske myndigheter velger BlackBerry

Departementet for informasjonssikkerhet kjøper inn Z10-er til sine 5000 ansatte.

Amobil.no

Du kan nesten si at BlackBerry gjør "comeback" når de nå er i ferd med å lansere sin nye smartmobil Z10 og rulle det nye operativsystemet BlackBerry 10. Det er også noe flere har sett frem til, ettersom den kanadiske mobilprodusenten har tapt terreng så det holder til iOS og Android de siste årene.

BlackBerrys største salgspoeng var tidligere at de hadde en del sikkerhetsmekanismer på plass som angivelig gjorde deres plattform tryggere for bedrifter. Det samme stempelet vil de forsøke å få med sitt nye OS. Derfor er det trolig svært kjærkomment at det tyske departementet for Informasjonssikkerhet nå har kjøpt 5000 eksemplarer av BlackBerry Z10 til sine ansatte, ifølge Allthingsd.com.

Ekstra sikkerhet med "Secusmart"

Mobilene som leveres til tyske myndigheter vil også bli utstyrt med såkalt Secusmart-teknologi, som blant annet vil gi ekstra sikkerhet i form av både kryptering og sikre tekst- og talemeldinger.

Det amerikanske nettstedet påpeker at BlackBerry naturligvis vil få det tøft i konkurranse med de andre plattformene, og særlig nå som "Bring Your Own Device" har blitt gjeldende i de fleste bedrifter. Derfor hevder Allthingsd.com at BlackBerry også er avhengig av å lykkes i forbrukermarkedet for å stable seg på beina igjen.

Les også: Slik blir nye BlackBerry 10

Mer om
annonse