Til hovedinnhold

Nordmenn handler fra mobilen som aldri før

Venter ikke med å kjøpe til vi er tilbake foran PC-en, viser fersk statistikk.

Shutterstock

Andelen kjøp som ble gjort fra mobiltelefoner økte fra åtte prosent til nesten tjue, fra september 2013 til juni 2014. Det viser ny statistikk fra betalingsselskapet Klarna.

Betalingsselskapet skriver i en pressemelding at nordmenn i følge Statistisk Sentralbyrå handlet varer og tjenester på nett for 769,8 millioner de første fire månedene i 2014. Dette er en økning på 17,1 prosent sammenlignet med samme periode i fjor.

Salgstall fra Klarnas norske nettbutikker viser at 36 prosent av alle kjøpene i år er gjort via smartmobil og nettbrett.

Enklere enn før å kjøpe fra mobil og nettbrett

Klarnas Norgessjef, Fredrik Green, forklarer utviklingen med at norske nettbutikker har blitt flinkere til å gjøre det enklere for kundene å handle.

– Norske nettbutikker har lenge vært preget av lite kundevennlig utforming og kompliserte betalingsmetoder. Nå tilbyr stadig flere nettbutikker løsninger som gjør netthandelen mer effektiv og brukervennlig, også på mobile plattformer. Det er ikke bare laveste pris som er avgjørende for hvor vi velger å handle. Det er også svært viktig at nettbutikken er enkel å navigere i og at veien til betaling er kortest mulig, forteller han.

Statistikken viser at 19,2 prosent av kjøp i norske nettbutikker ble gjort fra mobil i perioden januar-juni 2014, mens 17 prosent handlet fra nettbrett og 63,8 prosent fra PC. I september i fjor var det bare 7,8 prosent kjøp fra mobil og 15,5 prosent fra nettbrett, mens hele 76,7 prosent av handelen foregikk via en PC.

Av de som handler fra mobile enheter, bruker 46 prosent iPad, 28 prosent iPhone, mens 4,9 prosent bruker Samsung Galay S4. Det fremgår ikke hvor mange som bruker andre typer Android-baserte enheter, eller Windows-baserte mobiltelefoner og nettbrett.

Komplett og andre nettbutikker opplever eksplosiv vekst:
Nordmenn handler på nett som aldri før »

annonse