Tek.no

Nyhet

Våpenhvile mellom Apple og Samsung utenfor USA

Vi har blitt enige om å trekke søksmålene, sier selskapene i en felles uttalelse.

shutterstock.com
7 Aug 2014 06:03

Den bitre striden mellom de to mastodontene ser omsider ut til å roe seg. Etter at Apple saksøkte Samsung for kopiering av sin iPhone i 2011 har søksmålene haglet i begge retninger. Dette har resultert i en lang rekke høyt profilerte saker som innbefatter enorme erstatningsbeløp.

Samsung svarte i sin tid med patentsøksmål i Sør-Korea, Japan, Australia, Nederland, Tyskland, Frankrike, Italia og Storbritannia, skriver The Wall Street Journal. Det ble fulgt av motsøksmål fra Apple i fem av landene. Det er disse søksmålene Apple og Samsung nå vil kvitte seg med.

Fortsetter i USA

Det er mest penger å hente i de amerikanske rettssakene. Apple vant den første rettssaken, hvor de ble tilkjent en erstatning på over én milliard dollar. Senere gikk det ikke like bra. I mai i år kom en jury frem til at begge selskaper hadde krenket hverandres patenter. Størrelsen på erstatningene ble kraftig redusert, og saken endte med at Samsung måtte betale Apple 119,6 millioner dollar, mens Apple slapp unna med en erstatning på 158 400 dollar, ifølge The Verge.

De største slagene har stått i USA, og Samsung skylder fremdeles Apple 930 millioner dollar i erstatning. Det er lite trolig at rettssakene vil stoppe der med det første, men våpenhvilen utenfor de forente stater viser i det minste at gemyttene har roet seg noe.

Les også: Apple og Google slutter patentfred

(Kilder: theverge.com, wsj.com)

Les også
– Apples smartklokke kommer 9. september
Les også
Microsoft saksøker Samsung
Les også
Apple tapte rettssak om stemme-patent
Les også
Nå kan det bli vanskeligere å ta patent på programvare
Les også
Samsung blåser i patenter med vilje
annonse

Les også