Til hovedinnhold

Warner-avtale i boks for Apple

Likevel spørs det om "iRadio" blir klar til utviklerkonferansen om en uke.

Espen Irwing Swang, Amobil.no

Ryktene om at Apple vil lansere sin egen streamingtjeneste har gått siden februar, da et ikon for "iRadio" dukket opp på Internett. Apple var etter sigende i gang med å utvikle en reklamefinansiert tjeneste á la Pandora i USA, men manglet de nødvendige avtalene med Universal, Warner og Sony Music for å kunne gjennomføre planene. Nå kan det se ut som Apple har kommet et godt stykke videre i prosessen.

Ifølge PhoneArena har nå Apple og Warner Music omsider kommet til enighet. Avtalen innebærer angivelig at Warner får 10 prosent av reklameinntektene, noe som er dobbelt så mye som rettighetshaverne får hos konkurrerende Pandora. Ryktene vil derimot ha det til at Apple ikke vil gjøre iRadio til en betalingstjeneste, slik vi kjenner Spotify eller WiMP her i Norge. Om dette skyldes at Apple selger musikk via iTunes vites ikke.

Les også: Her er de siste iPhone 5S-ryktene

Usikkerhet før WWDC

10. juni holder Apple sin årlige utviklerkonferanse, Worldwide Developers Conference (WWDC) i San Francisco. Mashable hevder at iRadio vil bli presentert på denne konferansen.

Det som imidlertid kan stikke kjepper i hjulene for lanseringen er at Apple kun har en delvis avtale med plateselskapet Universal, og at de ennå ikke har kommet til enighet med Sony Music. Derimot skal disse to aktørene også ha krevd 10 prosent av reklameinntektene ved tidligere forhandlinger, og er kanskje bedre rustet til å få det, nå som Warner har signert.

Ifølge PhoneArene kommer imidlertid ikke Apple til å lansere iRadio uten at distribusjonsavtaler med disse to plateselskapene også er på plass. Det har i alle fall "kilder med kjennskap til saken" uttalt.

Hvorvidt iRadio ser dagens lys på årets WWDC får vi svar på om en uke. Det vi nesten helt sikkert vil se på konferansen er derimot Apples nye operativsystem, iOS7:

Les mer: – Apples iOS 7 kan bli fullstendig redesignet

(Kilder:PhoneArena, Mashable)

annonse