Tek.no

Nyhet

Optikkadapter for Pentax Q

Lar deg bruke optikk fra Nikon og Leica.

24 Mai 2012 04:59

Fotoutstyrsprodusenten Rayqual har lansert en objektivadapter til Pentax Q. Adapteren kommer i to versjoner, slik at man kan velge mellom Nikon-optikk eller Leica-optikk.

Les også: Knøttlite systemkamera får plass i lomma

En fordel med speilløse systemkameraer er at man kan bruke andre objektiver enn det som i utgangspunktet er beregnet på systemet. Med en adapter kan man for eksempel sette på gammel optikk man har fra før, eller om man har kameraer som tilhører forskjellige systemer kan man fortsatt bruke de samme objektivene.

Den nye adapteren gjør at man kan bruke Nikons og Leicas objektiver på Pentax Q.

En annen ting som kan være en fordel med en slik adapter, er at man kan utnytte kameraets bildebrikke på en annen måte. Flere av de speilløse systemkameraene har mindre bildebrikker enn hva man finner i speilrefleksmodeller, noe som gjør at man får en større cropfaktor. Pentax Q har en veldig liten bildebrikke, noe som gjør at man må gange brennvidden til objektivet med 5,5 for å få tilsvarende brennvidde for fullformat. Et objektiv med 50 mm brennvidde vil dermed gi en brennvidde tilsvarende 275 mm på en Pentax Q. Derfor har den nye adapteren et eget stativfeste, slik at man skal kunne bruke et stativ for å stabilisere kameraet mest mulig når man bruker adapteren med tredjepartsoptikk.

Les også: 5 objektiver til Pentax Q

Det er vanskelig å se hvor stort markedspotensialet til en slik adapter er, da Pentax Q er et relativt beskjedent systemkamera og den store cropfaktoren vil gi en ganske heftig tele selv om man bruker vidvinkelobjektiver. Har du imidlertid et Pentax Q-kamera hjemme og noen gamle Nikon-objektiver er det kanskje verdt investeringen, om så bare for å ha det litt gøy.

Les også: Pentax letter på sløret

Kilde: www.theverge.com

Les også
Lyssterk normalzoom fra Panasonic
Les også
Dette kameraet har helt vilt dynamikkomfang
Les også
Sony slipper speilløs nybegynnermodell
Les også
Pentax Q får plass i lomma
annonse

Les også