Nyhet

Razers bærbare blir enda tøffere

Blade beholder utseendet, men bytter ut innmaten med tøffere saker.

Etter flere måneder ute på det amerikanske og kinesiske PC-markedet skal den bærbare datamaskinen Razer Blade få en oppgradering.

– Vi har hørt på spillerne, og laget en oversikt over alle fordelene vi vil beholde, og alle problemene vi skal fjerne. Hver eneste én, forteller Razer-sjefen Min-Liang Tan i et intervju med Engadget.

Beholder skjerm og utseende

La oss først se på tingene som blir beholdt. Utseendet til den nye versjonen av Razer Blade vil være omtrent identisk med den første generasjonen. Det betyr altså at den vil beholde den smale utsiden med en høyde på bare 2,24 centimeter.

Skjermen skal også være den samme, med en oppløsning på 1920 x 1080 piksler. Razer Switchblade-skjermen og knappene på høyre side av tastaturet vil også bli værende, og er en av detaljene som virkelig gjør at Razer Blade skiller seg ut fra konkurrentene.

Kraftig oppgradering

Det er på innsiden de fleste endringene har blitt gjort. Da Razer lanserte Razer Blade fikk de raskt mye kritikk for valget av Nvidia Geforce GT 555M som skjermkort, da de fleste anså dette som et noe svakt skjermkort for en PC som hevded det var den "første ekte bærbare datamaskin for spillere".

Den nye versjonen av Razer Blade har fått et flunkende nytt skjermkort fra Nvidia, i form av Geforce GTX 660M. Den to-kjernede 2,8 GHz Intel Core i7 2640M-prosessoren har blitt byttet ut med en firekjernet Ivy Bridge i7-prosessor, og SSD-en på 256 GB har blitt byttet ut med en harddisk på 500 GB samt en mindre SSD på 64 GB.

De har også oppgradert viftesystemet i maskinen, for å kunne gi de nye komponentene nok luft. Brukergrensesnittet til den lille Switchblade-skjermen skal også være oppgradert, og være enklere i bruk.

Og det beste med det hele? Razer senker prisen. Spillmonsteret går ned i pris fra 2799 til 2499 dollar, altså 300 dollar ned.

Og det verste? Den er fortsatt ikke på vei til Europa, og heller ikke Norge. Da vi snakket med Razer på CES-messen tidligere i år, fikk vi vite at de fortsatt ikke hadde noen dato på når de ville komme til Europa. I første hånd vil de fokusere på det amerikanske og kinesiske markedet, fordi det er der de har infrastrukturen for kundestøtte, supportnettverk og lignende på plass. Det er tross alt et stort steg for en produsent av mus og tastatur å tre inn i bærbar-markedet.

For et par ekstra bilder av datamaskinen kan du ta en titt på vår sniktitt av Razer Blade fra CES.

(Kilde: Anandtech)

Les også
– Dette er verdens tynneste spillbærbare
Les også
Samsungs 9-serie får "Retina"-skjerm
Les også
– Razer Blade kommer ikke til Norge
Les også
Her er Razers spillmonster
annonse