Nyhet

Her kjører Googles førerløse bil

Google har tilsynelatende en finger med i alt av teknologi – og trafikksikkerhet er ikke noe unntak. Søkegiganten har vært pionerer når det gjelder førerløse biler, og nå forsøker de å få dette tillatt på offentlige veier i Nevada via lobbyvirksomhet.

Mye testing

Det førerløse systemet kombinerer informasjon fra Google Street View med kunstig intelligens som sammenstiller innspill fra videokameraer inne i bilen, en LIDAR-sensor på toppen, radarsensorer foran og en posisjonsensor festet til en av de bakre hjulene som hjelper til med å finne bilens posisjon på kartet.

Google har allerede skapt en liten flåte med førerløse biler – inkludert seks Toyota Prius-modeller og en Audi TT. Kjøretøyene har blitt testet ut i avstander på over 22 530 mil i California, hvor minst 160 av disse ble kjørt fullstendig automatisk.

Ønsker å tillate teksting i bil

Selskapet har hyret inn lobbyisten David Goldwater fra Las Vegas for å promotere to lovforslag som skal bli stemt over i Nevadas lovgivende forsamling i juni.

Det ene forslaget er et tillegg til en eksisterende lov for elektriske kjøretøy som vil tillate lisensiering og testing av førerløse biler – mens det andre er et fritak som gjør det tillatt å drive med tekstmeldinger eller liknende mens man kjører.

Goldwater sa i en tale til Nevada State Assembly den 7. april i år at førerløse biler er tryggere, mer drivstoffeffektive og støtter økonomisk vekst. Hva tror du om prosjektet?

(Kilder: Mashable, The New York Times)

Les også
Førerløse biler kan komme i 2016
Les også
Volvo utvikler «no death»-bilen
Les også
Framtidens biler skal snakke med hverandre
Les også
Volvo tester selvkjørende biler
Les også
Googles selvkjørende bil gjør suksess
Les også
Volvo lanserer airbag for fotgjengere
Les også
Snart ringer bilen selv etter hjelp
Les også
Anmeldelse: Driver: San Francisco (X360): Tilbake med et smell
Les også
Lommedetektor avslører voldtektsdop
Les også
Lad opp elbilen trådløst
Les også
Se robothånden i aksjon
Les også
Google lanserer Chromebook
Les også
Ekstra par øyne skal redde liv
Les også
TomTom solgte trafikkdata
Les også
App skal redde Bambi
Les også
En av fem surfer bak rattet
annonse