– Neste iPad kommer til påsken

Vil bli litt tykkere for å få plass til høyoppløst skjerm, ifølge rykter.

Den neste generasjonen av Apple-nettbrett vil angivelig komme om tre til fire måneder, ifølge nettstedet DigiTimes.

Det plasserer lanseringsvinduet til iPad 3 midt i påskeferien for oss her i Norge.

Ekstrem oppløsning

Apples neste nettbrett vil antageligvis ha en høyoppløst skjerm med en oppløsning på hele 2048 x 1536 piklser, fire ganger så stor oppløsning som dagens iPad 2. Samsung, Sharp og LG Displays skal stå bak skjermproduksjonen.

I tillegg vil den neste iPaden antageligvis en ny A6-prosessor, men akkurat hva slags spesifikasjoner den vil ha er ikke sikkert. Mange tror det vil være en firekjerners prosessor, for å kunne konkurrere med nettbrett som Asus Transformer Prime, som har den nye fem-kjernede Tegra 3-prosessoren.

Ikke tynnere likevel?

Tidligere har vi skrevet at den neste iPad-en også antageligvis vil bli tynnere, etter at lekkede bilder viste et langt tynnere batteri enn det dagens iPad 2 har. Nå skriver imidlertid flere nettsteder som velrennomerte BGR at iPad 3 faktisk kan bli tykkere.

Den økte størrelsen skal være nødvendig for å få plass til den høyoppløste skjermen, som tydeligvis tar mer plass enn skjermene Apple bruker i iPad 2.

Kildene til DigiTimes rapporterer også at iPad 2-produksjonen vil fortsette å være høy ut 2011, men trappes ned i begynnelsen av 2012 for å gjøre plass for iPad 3. Det spørs imidlertid om Apple ikke er litt for trege denne gangen, da Samsung angivelig skal vise frem et eget nettbrett med høyoppløst skjerm på Mobile World Congress i februar.

Les også: Glem iPad og Tab - Dette er kongen

(Kilder: DigiTimes, BGR)

annonse