Til hovedinnhold

Forsøker å stoppe iPad-salget i USA

Det kinesiske selskapet som hevder å eie "IPAD"-varemerket i Kina anklager Apple for bedrageri.

Amobil.no

Det kinesiske selskapet Proview hevder å eie rettighetene til varemerket IPAD, og lokale domstoler har tidligere utstedt salgsforbud mot Apples iPad. Nå hardner kampen mot de to selskapene til.

Proview ønsket et salgsforbud av iPad i Kina, men dette ble i går avslått av en domstol i Shanghai. Det skriver IDG.se.

Domstolen i Shanghai oppgir at det ikke kommer til å bli innført salgsforbud før saken har blitt utredet av en annen kinesisk domstol. Forhandlingene i denne domstolen skal innledes neste uke.

Tar kampen til USA

Proview registrerte varemerket IPAD allerede i 2000, noe Apples advokater var oppmerksomme på. Før Apple lanserte iPad i 2009 inngikk de derfor en avtale med et datterselskap av Proview om å kjøpe rettighetene. Det har i ettertid vist seg at avtalen kan være ugyldig.

Proview trues nå av konkurs, og i forrige uke gikk selskapet ut og sa de ville droppe anklagene om Apple betalte 400 millioner dollar i erstatning.

Ifølge Wall Street Journal har Proview nå saksøkt Apple også i USA, hvor de anklager Apple for bedrageri.

Proview mener Apple brøt loven da Apple i 2009 brukte et selskap satt opp av ett av sine advokatfirmaer, kalt IP Application Development Ltd., til å kjøpe iPad-varemerket fra Proview for 35 000 britiske pund. IP Application Development skal ved kjøpet ha sagt at det kun dreide seg om beskyttelse av egne varemerker, og at Apple aldri kom til å lansere produkter som konkurrerer med Proviews egne.

Les også: Kina kan stoppe iPad 3-salget

(Kilder: IDG.se og Wall Street Journal)

annonse