Til hovedinnhold
NyhetNå får du direktesendt TV på iPhone

Altibox med direktesendt TV på iPhone

Girer opp satsningen på mobile enheter.

Kurt Lekanger, Amobil.no

Tidligere i år lanserte Altibox en app for å se direktesendt TV på iPad. Nå er iPhone-versjonen av appen straks klar.

– En iPhone er lett å bruke når du er på farten, og dette vil gjøre våre kunder til enda mer mobile medieforbrukere, sier Leif Aarthun Ims, administrerende direktør for Altibox i en pressemelding.

Ifølge Altibox er Altibox Chill det første produktet i Norge som gir brukeren en pakke med "lineære" – det vil si direktesendte – tv-kanaler og filmleie på PC, Mac, nettbrett og mobiltelefoner.

Android-versjonen kommer snart

Til nå har Altibox fokusert på Apple-plattformen (iOS), men selskapet lover at en Android-versjon snart skal være klar.

– iPhone var det neste naturlige steget etter PC/Mac og iPad i et utviklingsløp. Det neste vi skal lansere er Altibox Chill for Android, sier Ims.

Android-versjonen har imidlertid vært vanskeligere å utvikle enn iOS-versjonen, ettersom appen må tilpasses alle de ulike skjermoppløsningene som finnes i Android-verdenen. Det er også andre spilleregler når det gjelder kryptering av innhold for rettighetshaver.

Mangler TV-kanaler

Foreløpig får du ikke med alle TV-kanalene dine når du bruker Altibox Chill utenfor huset (det Altibox kaller "Altibox Chill Out"), men Altibox er nå i forhandlinger med blant andre NRK og TV2 om inkludering i Chill Out-løsnjingen. I løpet av sommeren vil Discovery, Animal Planet, Kanal 9 og fem BBC-kanaler bli tilgjengelig i Chill Out.

Befinner du deg innenfor rekkevidden av ditt hjems trådløse nettverk, vil du kunne se alle kanaler ("Altibox Chill In").

Les også om at Canal Digital lar deg styre TV-mottakeren fra mobilen.

Les også: Mobilen blir midtpunktet i stua

annonse