Tek.no

Nyhet

Arrangerer NM i SMS

Hvem blir Norges raskeste tekster?

Kurt Lekanger
10 Okt 2012 08:40

Nordmenn sendte hele 6,4 milliarder SMS-er i 2011, følge en pressemelding fra Telekiosken. Nå arrangerer de for femte år på rad NM i SMS, en konkurranse hvor poenget rett og slett er å taste inn en forhåndsbestemt tekst på så kort tid som mulig.

Den offisielle teksten er "The razor-toothed piranhas of the genera Serrasalmus and Pygocentrus are the most ferocious freshwater fish in the world. In reality they seldom attack a human". Denne teksten blir brukt verden over i lignende konkurranser.

Slo verdensmesteren

I fjor var det 17 år gamle Helle Nilsen fra Risøyhamn i Vesterålen som gikk til topps i konkurransen, foran verdensmester Frode Ness. Nilsen klarte å taste in teksten på kun 28,32 sekunder. Ness brukte mobil med taster da han satte verdensrekorden i 2010, og dermed står fortsatt denne verdensrekorden. Under fjorårets mesterskap var det ingen fra Guiness World Records tilstede, og derfor teller ikke Nilsen tid som verdensrekord.

Den 10. november skal Helle Nilsen forsvare tittelen i finalen på Oslo City. Lørdag 27. oktober er det kvalifisering over hele landet. For å komme til finalen må man taste inn den offisielle teksten raskest i regionen der man bor.

50 000 kroner i premie

Førstepremien i konkurransen er på 25 000 kroner, men det er mulig å vinne 50 000 hvis finalevinneren slår fjorårets tid. Det arrangeres også delkonkurranser under kvalifiseringen som går ut på å taste inn en tekst på maks 90 sekunder. Da kan man vinne en Samsung Galaxy Y. Alle regionvinnerne får en Samsung Galaxy S III, og det er den som må benyttes i finalen.

Det er ikke lov til å bruke ordbok eller andre funksjoner for å gjøre det raskere å skrive. Du finner oversikt over hvor du kan gå for å kvalifisere deg her.

Les også
Ny app spionerer på ektefellens SMS-er
Les også
– Ærlig og presist med SMS
annonse

Les også