Til hovedinnhold

Verdens råeste mobil?

LG bekrefter Optimus G, og at den kommer til Norge.

LG

For noen dager siden skrev vi om ryktene om en ny LG-toppmodell. Nå bekrefter LG offisielt at telefonen kommer, og at den vil ha spesifikasjoner som stiller de fleste andre toppmodeller vi har sett i skyggen.

Firekjerners Krait

Den nye LG-mobilen vil få navnet Optimus G, og vil være en av de første på markedet som kommer med Qualcomms nye Snapdragon S4 Pro-systembrikke, også kalt APQ8064. Systembrikken er utstyrt med fire prosessorkjerner av den nyeste Krait-varianten, som er etterfølgeren til Scorpion-prosessoren som brukes i dagens Snapdragon S4-systembrikker. Brikken inneholder også en Adreno 320-grafikkprosessor, som ifølge LG skal være tre ganger så rask som Adreno 225-grafikkprosessoren som brukes i den vanlige S4-brikken.

Snapdragon S4 Pro-brikken i Optimus G opererer med en klokkefrekvens på 1,5 GHz og støtter en teknologi som kalles Asynchronous Symmetric Multiprocessing (aSMP). Det betyr at hver enkelt kjerne kan skrus av og på uavhengig av de andre, noe som skal gi bedre batteritid.

Arbeidsminnet er på 2 GB, mot 1 GB som er vanlig i de fleste andre toppmodeller.

Stor skjerm

Skjermen på Optimus G er på hele 4,7 tommer og har en oppløsning på 1280 x 720 punkter. Det betyr at du kan vise film i 720p HD-kvalitet uten kvalitetstap. Punkttettheten er på 320 punkter per tomme, som er nesten like høyt som Retina-skjermen til iPhone 4S (330 punkter per tomme).

Skjermen er av typen TrueHD IPS+ og skal ifølge LG klare 100 % av sRGB-fargerommet, samtidig som det er lagt vekt på at fargenøyaktigheten skal være god. Dette er for øvrig den første mobiltelefonen som kommer med en ny LG-teknologi for berøringspaneler, kalt G2 Touch Hybrid Display. Denne teknologien skal bidra til å gjøre skjermen enda tynnere og gi mindre refleksjoner og bedre bilde både innendørs og utendørs. Samtidig skal skjermen bli mer motstandsdyktig mot slag og støt.

LG optimus G.Foto: LG

En spesiell funksjon på Optimus G er at du kan vise forskjellig bilde på mobilskjermen og på en tilkoblet TV. Et eksempel er for eksempel hvis du vil vise en presentasjon på en TV eller projektor, samtidig som du har notater på mobilskjermen.

4G-støtte

I tillegg til støtte for de vanlige 2G- og 3G-nettene, har Optimus G også støtte for LTE – populært kalt 4G. Men det er usikkert om dette er på de frekvensområdene som brukes her i Norge, eller om telefonen i det hele tatt vil bli lansert med LTE her til lands.

Telefonen har ellers et 13 megapiksel kamera. Kameraet begynner å ta bilder allerede før du har trykket ned utløserknappen, og lar deg etterpå velge det bildet du synes ble best.

Batteriet i telefonen er på 2.100 mAh og skal kunne lades opp inntil 800 ganger, mot 500 ganger som ifølge LG er normalt for vanlige mobilbatterier.

Telefonen kommer i første omgang i Japan, før den blir lansert i Sør-Korea i september. Deretter følger resten av verden. Pris er foreløpig ikke kjent.

- Vi kan bekrefte at denne telefonen også kommer til Norge, men må komme tilbake til eksakt lanseringstidspunkt og endelige europeiske spesifikasjoner, sier Andre Seielstad i LG til Amobil.

LG kommer til å vise telefonen på den store IFA-messen i Berlin, som starter 31. august. Vi har to journalister til stede på messen, og vil holde deg oppdatert med nyheter og sniktitter på nye produkter som blir vist på messen. De første nyhetene kommer faktisk allerede et par dager før selve messen starter – med blant annet en stor Samsung-lansering på kvelden onsdag 29.

(Kilde: Pressemelding)

annonse