Til hovedinnhold

Nå kan du prøve mobil-Firefox

Nå er det første utgaven av Firefox for mobiltelefoner sluppet løs. Nettleseren har fått navnet Fennec, og er i en alpha-utgave. Det vil si at den er i et tidlig utviklerstadie, og ikke klar for offisiell lansering.

Fennec er dessuten kun tilgjengelig for Maemo, som er Nokias Linux-plattform for surfebrettet Nokia N810. Det er med andre ord ikke mulig å installere Fennec på vanlige mobiltelefoner enda. Det finnes for øvrig også versjoner av Fennec som kan kjøres på vanlige PC-er.

Ønsker tilbakemeldinger

Utviklerne har laget et nytt brukergrensesnitt basert på det som finnes på PC-versjonene av nettleseren. Nå ønsker de tilbakemeldinger på arbeidet som er gjort så langt.

Foreløpig har utviklerne hos Mozilla, som står bak Firefox, gitt Fennec mulighet for søk rett i adressefeltet, surfing med faner, passordadministrasjon, nedlastingsassistent og mye annet.

Dersom du vil prøve ut Fennec, finner du instruksjoner på Mozillas hjemmesider. Der finner du også informasjon om hvordan du kan komme med dine tilbakemeldinger.

(Kilde: mozilla.org)

Les også
Mobil-Firefox i ny utgave
Les også
Nå kan du teste mobil-Firefox
Les også
Ny versjon av Opera Mobile 9.5
Les også
– Kommer Opera til Iphone?
Les også
Mobil Firefox allerede i år?
Les også
Opera Mobile 9.5 beta er lansert
Les også
Slik blir Firefox til mobilen
annonse