Til hovedinnhold

Skaff deg høstens nye Android-apper

I Google Plays høstskolleksjon finner vi flere kule spill og et par "må ha"-apper.

Høst, høsten, høsten er her – en herlig anledning til å rulle deg inn i et varmt ullpledd på sofaen, drikke kakao med krem og bruke asosialt mye tid med øynene fastlimt til mobilskjermen.

Har du en Android-mobil har du hvert fall all grunn til å se frem til koselige innedager i høst, for vi har plukket frem noen skikkelig fantastiske apper som relativt nylig har poppet opp i applikasjonsbutikkem Google Play. De appene som vi har gitt stjerner på logoen har også fått plass på den store listen over de essensielle Android-appene. Merk at de øvrige appene også kan være interessante, selv om de kanskje ikke passer for "alle".

Les også: Android-apper for enhver smak (juli/august) og Dette er månedens nye Android-apper (juni)

Jetpack Joyride

Dette har vært et av de desidert kuleste mobilspillene til iPhone, og nå har utvikler Halfbrick Studios ENDELIG lansert det samme spillet til Android - bare gratis. Fly jetpack-en din så langt du klarer, og unngå alle hindre på veien. Løs utfordringene, få utmerkelser og skaff penger til å kjøpe oppgradert utstyr.

Fly på nye eventyr med Barry Steakfries i Jetpack Joyride (gratis)

Open Garden

Å dele internettilkoblingen din er ikke nødvendigvis så vanskelig, men Open Garden gjør det hele kjempelett. Last ned programvaren på PC-en din, samt på Android-mobilen din, og nettbrettet ditt, så får du Internett overalt med et tastetrykk.

Del båndbredden på flere dingser med Open Garden (gratis)

Bad Piggies

Det måtte komme. Rovios grønne griser – kjent fra spillsuksessen Angry Birds – har fått sitt eget spill. Bad Piggies ligner på en miks av Angry Birds og det andre Rovio-spillet Amazing Alex, og hvis du ikke er lei sjangeren er dette helt klart verdt å laste ned.

Send de grønne grisene utfor bakketoppen i Bad Piggies (gratis/gratis HD-versjon)

Prince of Persia Classic

Klassikeren Prince of Persia har kommet i mobilversjon, dog med noen få, små endringer fra originalen fra 1989. Her skal du, som spillets helt, løpe, klatre og hoppe, samt fekte mot voktere for å redde Sultanens datter, som er fanget av trollmannen Jaffar i middelalderens Persia.

Redd prinsessen ved å beseire Jaffar i Prince of Persia Classic (17 kroner/gratisversjon)

Fake iPhone 5

Denne appen er beregnet på alle Android-brukerne som egentlig ønsker seg en iPhone 5, og som ikke synes det er flaut å "late som" at de har Apple-telefonen når de ikke har det. Antall nedlastninger burde kanskje stått på 0, men utrolig nok har godt over en halv million Android-brukere lastet ned denne. Og det finnes flere tilsvarende apper.

Ikke la deg lure til å ville "lure" andre med Fake iPhone 5 (gratis)

The Kaizervirus

Det norske rockebandet Kaizers Orchestra prøver å ta kontroll på kontinentet med sin app The Kaizervirus, hvor fansen skal smitte hverandre med nye låter, tekster, musikkvideoer og annet. Kanskje det smarteste PR-opplegget noensinne, og fansen virker mer enn fornøyd også. Slitsomt hvis alle band skal lansere platene sine slik, men er det noen som får det til, så er det Kaizers.

Hør Violeta Violeta III før alle andre med The Kaizervirus (gratis)

uTorrent Beta

Fildeling slik folk flest kjenner det er vel strengt tatt fortsatt ulovlig i henhold til gjeldende åndsverklover, men det finnes også innhold som deles gratis og på helt lovlig vis – som NRKs egenproduserte TV-serier. Med uTorrent Beta kan du laste ned "torrents" direkte til mobilen din, men det krever litt forhåndskunnskap for å få det til.

Bli pirat med ansvar for eget skip via uTorrent (gratis)

Quora

Tjenesten Quora lar deg spørre andre brukere om alt fra hvem som vinner fotballkampen til hvilke superkrefter som ville vært best å ha, og svarene hagler inn fra alle kanter om alle mulige temaer. Nå er Android-appen klar. Kan minne litt om Twitter.

Finn svar på den utradisjonelle måten med Quora (gratis)

Rayman Jungle Run

Liker du såkalte plattform-spill vil trolig Rayman Jungle Run falle i smak. Dette er et nytt spill i Rayman-serien, kjent fra PC, PlayStation og Wii, bare tilpasset mobilen. Grafikken er veldig bra.

Slå deg forbi alle hindre i Rayman Junge Run (18 kroner)

Øvrige: Subway Surfers (spill), I'm expecting (graviditet), iBlast Moki 2 (spill), Cisco WebEx Meetings (web-konferanse), BeWeather & Widgets PRO (vær), Fresh Leaves (bakgrunner), Everyme (sosial netverkstjeneste), Justin.tv Viewer (nett-TV), Fantasy Premier League 2012-2013 (off. fantasy fotball-spill), iPhone Mappe Pro (hjemmeskjerm-mapper).

Sjekk hele listen:
Dette er de essensielle Android-appene

Les også
App-tips til Android
Les også
Google Play er nesten helt trygg
Les også
Månedens anbefalte Android-spill
Les også
NorSlekt: Finn din rike onkel i Amerika
Les også
Her er "jente-appene"
Les også
Scope: Få alle dine sosiale nettverk på ett sted
Les også
App hjelper deg med å pare sokkene
Les også
Facebook Chat Widget+: Få full kontroll på vennene dine
Les også
Buddhify: App-meditasjon på farten
Les også
Slik blir nye Google Play
Les også
Månedens anbefalte Android-spill
Les også
Android-apper for enhver smak
Les også
– App-reklamen stjeler informasjon
annonse