Til hovedinnhold

Sonys Google TV-boks kommer til Europa

Bringer Internett-funksjonalitet til TV-en.

Sony

Under forbrukerelektronikkmessen CES 2012 i Las Vegas i januar kunngjorde Sony at de ville lansere en set-top-boks med Google TV i løpet av året. Nå er boksen NSZ-GS7 med Google TV 2.0 på vei ut til butikkene i Storbritannia, og mye tyder på at en større europeisk lansering er rett rundt hjørnet.

NSZ-GS7 tilbyr den Android 3.1-baserte Google TV 2.0 til din nåværende hjemmekino, og er utstyrt med en tokjerneprosessor som skal levere en rask og sømløs brukeropplevelse.

Google TV er en Smart TV-plattform som er utviklet i samarbeid mellom Google, Intel, Sony og Logitech. Plattformen har foreløpig ikke hatt noen større suksess, men dette kan nå endre seg.

Første utenfor USA

Flere medier melder at Sonys Google TV kommer til Storbritannia den 16. juli, mens Sony forteller selv at boksen blir lansert i USA den 22. juli.

Sony hevder at de er den første produsenten som leverer Google TV-produkter utenfor USA, og etter startskuddet med Storbritannia, vil senere Canada, Australia, Frankrike, Tyskland, Nederland, Brasil og Mexico slå følge. Om dette betyr at boksen er ett steg nærmere Skandinavia er ennå for tidlig å si.

Fornøyde med fjernkontroll og Plex

Vi fikk en liten sniktitt på boksen i januar, men da var den fremdeles preget av altfor mange feil i grensesnittet til at vi kunne fastslå noe sikkert.

Det mest spennende her var den innebygde nettleseren i Google-boksen, som kunne bli styrt via den medfølgende fjernkontrollen. Den hadde en trykksensitiv berøringsflate på forsiden med en haug av knapper rundt seg for navigering, samt et fullt QWERTY-tastatur på baksiden.

Nettmagasinet The Verge har allerede testet boksen, og de er godt fornøyd med den medfølgende fjernkontrollen og Plex-applikasjonen, som er en populær og fri open source-multimedieavspiller.

The Verge mener likevel at Google TV må få en bedre samhandling med flere innholdstjenester, og at apputvalget fremdeles er skralt.

NSZ-GS7 får til slutt karakteren 5,8 av 10, men til gjengjeld koster den ikke skjorta. 200 euro, eller rundt 2000 kroner inkludert moms og gebyrer her til lands.

Vi er på Facebook!

(Kilder: The Official Google TV Blog, Sony)

På videoen under gir Sony et førsteinntrykk av sin egen TV-boks:

Se flere bilder av NSZ-GS7 i galleriet nedenfor:

annonse