Til hovedinnhold

Google vil gi deg raskere Internett

Mener nettverksprotokollen trenger oppussing.

Vegar Jansen

Google er etter sigende en av verdens beste arbeidsplasser, og tiltrekker seg følgelig også en del smarte folk.

Nå har noen av de lyse hodene smekket pannebraskene sammen og funnet ut at de vil ha et raskere Internett. Ikke ved å bytte ut kabler og maskinvare, men ved å pusse på den ene kommunikasjonsprotokollen som gjerne brukes i dagens nettverk: Transmisson Control Protocol (TCP).

Gjengen, som har tatt navnet "Make The Web Faster Team", ser på fire potensielle forbedringer for den eksisterende protokollen.

  • 1. Øke antallet datapakker som sendes ved en ny TCP-forbindelse fra 3 til 10, noe som skal gi mindre forsinkelsestid (latency).
  • 2. Senke tidsavbruddsgrensen (timeout) fra 3 til 1 sekund, ettersom moderne nett er langt raskere enn da standarden ble satt.
  • 3. Bruke TCP Fast Open (TFO), dette skal gi dobbelt så rask svartid når nettleseren oppretter en forbindelse med et nettsted.
  • 4. Bruke Proportional Rate Reduction for TCP (PRR), en ny og bedre algoritme for å sende datapakker på nytt ved pakketap.

Helt uproblematisk er det likevel ikke – eksempelsvis må man ta høyde for trege nettlinjer og det faktum at dataangrep kan bli mer effektive.

Alt gruppen gjør på TCP er åpent og tilgjengelig for alle. Ønsker du å sette deg nærmere inn i saken bør du sjekke ut dette blogginnlegget om prosjektet.

annonse